1G regel voor après-ski in Oostenrijk?

Als het aan de gezondheidsminister Wolfgang Mückstein ligt krijgt Oostenrijk tijdens het wintersportseizoen 2021/2022 te maken met de 1G-regeling. Dat betekent dat alleen gevaccineerde personen toegang krijgen tot de feestjes in de après-ski in Oostenrijk. Dat meldt de Krone Zeitung na een interview met de minister op zondag.

De 1G-regeling wordt de komende weken ook verwacht in alle discotheken en in de zogenaamde nacht-gastronomie in Oostenrijk. De regeling geldt daar voor alle plekken waar je niet kunt zitten en waar voornamelijk staand wordt genuttigd. (ook wel stehpartys genoemd in Oostenrijk) Als argument voert de sympathieke en hippe gezondheidsminister aan dat op plekken waar veel mensen samenkomen de ongevaccineerde mensen moeten worden beschermd. Met andere woorden, ongevaccineerde mensen hebben geen toegang tot risicovolle gebieden zoals een après-ski bar.

Woensdag meer over het covid-19 herfst offensief in Oostenrijk

Komende woensdag maakt de regering samen met de Kanzler (Sebastian Kurz) bekend wat de regels worden voor de komende maanden. Er wordt al langer gesproken over 1G en 2G-regels. De 2G-regeling wordt in diverse steden al toegepast op universiteiten. Niet gevaccineerde studenten mogen de colleges niet bijwonen op de universiteit in de collegezalen kunnen de colleges online volgen.

Komt er een einde aan gratis testen?

De kans dat het gratis testen in Oostenrijk een einde krijgt is groot, Duitsland heeft recent besloten dat de vrij kostbare manier van testen niet de oplossing is. Oostenrijk volgt dit voorbeeld waarschijnlijk al is een datum nog niet bekend. Omdat de vraag naar testen grotendeels is afgenomen zijn er in het hele land al diverse teststraten gesloten.

In onze liveblog houden we de corona maatregelen in Oostenrijk zoveel mogelijk bij.

terug

Vignet Oostenrijk 2022 wordt oranje en duurder

Pinnen bij de bank in Oostenrijk niet meer gratis

volgende