Als eerste van de piste

Wat is er nu mooier om je eigen sporen te trekken over een vers geprepareerde piste? Een waanzinnig gevoel lijkt het mij om ‘s ochtends nog voordat hele drommen mensen zich verdringen voor de gondel naar boven al een heerlijke afdaling te hebben gemaakt.  De piste die er uitziet als een nieuwe ribcord broek van zijdenzacht fluweel en nog mooi vlak is zonder grote hopen en ijzige vlaktes.

VIP skiën in Serfaus-Fiss-Ladis

Sinds kort bieden de skigebieden in Serfaus-Fiss-Ladis de zogenaamde VIP status aan, maximaal 30 personen gaan samen met het personeel van de bergbahnen naar boven. Éénmaal boven ligt de onaangeraakte piste voor uw lange latten.  De kosten voor deze VIP status bedragen slechts € 55,- en zijn inclusief een heerlijk Oostenrijks ontbijt samen met niemand minder dan de manager van de bergbahnen. Dat staat garant voor typische Oostenrijkse gezelligheid. voor dit arrangement is het wel noodzakelijk dat je enige ski/board ervaring hebt. Je moet over genoeg conditie en ervaring beschikken om een rode piste te kunnen skiën. Natuurlijk heb je al een skipas voor het gebied. Voor dit arrangement moet je je wel even aanmelden bij het kassakantoor van de bergbahnen in Serfaus-Fiss-Ladis.

Vroeg opstaan in Hochfügen

In de weekenden in Januari kunt in het skigebied Hochfügen extra vroeg naar boven, de eerste liften beginnen al om 8.00 te draaien. Gegarandeerd dat dit genieten is om voor dag en dauw die pistes af te suizen en de zon  te zien opkomen. Hier krijg je echt kippenvel van en niet omdat de temperatuur nog ver onder de nul lijn ligt rond die vroege tijdstip.

Nog vroeger opstaan in het Zillertal

Vroeg naar bed in het Zillertal, even een avondje geen aprés ski. vanaf 14 maart tot 14 april kun je in het zillertal al om 6.55 naar boven! Dat is wel heel erg vroeg maar daarvoor krijg je dan ook de maagdelijke pistes, en sluit je de skiochtend af met een heerlijke oostenrijkse brunch.

Nu al genieten van de verse pistes?

Kun je niet wachten en wil je nu al genieten? dan is een trip naar de Stubaier gletsjer iets voor je, vanaf november tot december openen de liften elke ochtend om 7.30 de deuren van de gondels voor je. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

terug

Krijg het skiën opnieuw onder de knie in Ski Juwel

Typisch Oostenrijks: Christkind, Weihnachtsgebäck en Krampus

volgende