Wörthersee - het grootste meer van Karinthië

Wörthersee

Wörthersee

Ingebed tussen de Adria in het zuiden tegen de grens met Slovenië en Italië en tussen de steden Klagenfurt en Villach ligt één van de populairste vakantieregio’s van Oostenrijk. De regio rondom de Wörthersee.

Wat je al niet kunt doen rondom de Wörthersee past niet op een bladzijde. De regio biedt namelijk veel, heel veel.

Het Meer

In de zomermaanden ligt de temperatuur van de Wörthersee rond de 28ºC graden en dat voor een meer wat tijdens de wintermaanden wordt gevoed door smeltende sneeuw en ijs. Het is een ideaal meer voor watersporten of dat nu zwemmen of waterskiën is of ga zeilen, of met een SUP-board het water op. Op het meer mag je varen met een motorboot. Hou je wel aan de snelheid en let goed op de gebieden waar je niet mag varen.

Het meer is op de diepste plek 85 meter diep en bestaat uit drie bekkens. Er is vrij weinig doorstroming in het meer en omdat het koude water uit de talloze beekjes zich niet mengt met de bovenlaag blijft het water in de zomer lekker warm.

Gouden Herfst

Zodra de zomervakantie voorbij is en de natuur weer de regie krijgt op de Wörthersee veranderd de regio door de verkleurende vegetatie in goudkleurige bergen. Dat samen met de turquoise kleur van het meer maken de Wörthersee een prachtige plek om ook in de nazomer te ontdekken. Door de lagere temperatuur is de regio dan perfect om per fiets of wandelend te ontdekken.

De Dorpen

velden Worthersee

Rondom het meer liggen verschillende dorpen. Deze dorpen zijn goed voorbereid op de vele toeristen die de regio willen bezoeken. Van eenvoudige pensions tot luxe hotels en dat zelfde geldt ook voor restaurants.

De meest populaire dorpen rondom het meer zijn onder andere:

  • Velden
  • Klagenfurt
  • Maria Worth
  • Schieflin
  • Krumpendorf
  • Pörtschach

 

Kamperen rondom de Wörthersee

Door het milde klimaat is de regio rondom de Wörthersee ideaal om te kamperen Nergens in Oostenrijk schijnt de zon zo vaak en zijn de condities gewoon perfect voor een kampeervakantie in Oostenrijk met een tent, caravan of camper.

Rondom het meer zijn 17 campings waarvan vijf campings zich speciaal richten op de naaktrecreatie. (FKK campings) Je kunt het kamperen in Karinthië het beste combineren met één van de vele activiteiten. Zoals fietsen, wandelen, golfen, en lekker genieten van de culinaire hoogstandjes uit de Oostenrijkse keuken. 

overzicht met campings langs de Wörthersee

Overnachten langs de Wörthersee

liever slapen in een echt bed? Totaal geen probleem er zijn rondom het meer namelijk genoeg hotels te vinden. Ook worden er veel vakantiewoningen aangeboden. Reken wel op pittige prijzen in het hoogseizoen. Het vergelijken van de hotelprijzen kan dan zeker geen kwaad.

Een vakantiewoning huren is vooral voor gezinnen ideaal. De woningen liggen stuk voor stuk op de mooiste plekjes en je kunt zelf een keertje koken en je ontbijt regelen.

Evenementen aan de Worthersee

De Wörthersee is beroemd en berucht om een aantal evenementen. Het jaarlijkse GTI-Treffen is een mega-spektakel waarbij liefhebbers van snelle auto’s en dan het liefst de GTI modellen van Volkswagen zich een weekend lang treffen rondom het meer. Het is een feest van ronkende motoren en getunde auto’s. Het evenement kan ieder jaar weer rekenen op 150.000 tot 200.000 bezoekers.

De Ironman Austria is het grootste triatlon evenement in Europa, meer dan 10.000 duursporters komen ieder jaar in juli naar de Worthersee om de krachten te meten. 180 kilometer fietsen, 3,8 kilometer zwemmen en een volledige marathon lopen van 42,2 kilometer en dat alles in de prachtige omgeving.

Nog meer sport vindt in Augustus plaats als de halve marathon van de Worthersee wordt gelopen

In de wintermaanden kun je in Klagenfurt de gezellige kerstmarkten bezoeken.

GTI- Treffen

Het is wereldwijd de grootste bijeenkomst van liefhebbers van de snelle Volkswagen GTI modellen. Dit evenement wordt ieder jaar gehouden tijdens Hemelvaart. Het vindt in principe plaats rondom de Wörthersee in het plaatsje Reifnitz. Alleen omdat daar praktisch alle accommodatie al ruim van te voren is volgeboekt wijken veel liefhebbers en bezoekers uit naar de Faaker See. Ondertussen brengen meer dan 200.000!!! Bezoekers jaarlijks het evenement.

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.