Bijna Perfect Serfaus

serfaus-1Wie zegt dat het perfect skioord niet bestaat is nog nooit in Serfaus geweest, Deze Oostenrijke plaats doet namelijk wel heel erg zijn best om de beste in alles te zijn. Wohlfühlen, dat is het thema voor Serfaus, ondanks dat het kneuterige er nog vanaf spat en de vele tradionele elementen zoals de kerktoren, de loeiende koeien met het typische geluid van de bellen nog steeds in takt zijn doet niet af dat dit dorp eigenlijk een indrukwekkend skioord is met vele luxe hotels, Gasthöfe en verfijnde restaurants.

Dorpsmetro
Het klinkt gek maar Serfaus heeft een heus metrolijntje, sinds 1985 vervoert dit treintje ondergronds alle skiërs en boarders van en naar de skiliften. Onderweg garandeert een tweetal stationnetjes dat je vrijwel vanuit elke accommodatie in het dorp niet verder dan 200 meter hoeft te lopen om bij het liftstation te komen. Met deze verbluffende manier van vervoer is Serfaus nog steeds trendsetter en is het de kleinste plaats ter wereld met een eigen metrolijntje.

Skiën enzo
Daarvoor ga je naar Serfaus, eigen materiaal meenemen is helemaal niet nodig, een ingenieus ski-depot met de grote van een gemiddelde sporthal zorgt er voor dat je binnen 5 minuten buiten staat met een volledige uitrusting. Vanuit dat depot stap je gelijk op één van 53 skiliften en kan het ski-avontuur beginnen op de 185 kilometer!!! geprepareerde piste. Samen met de plaatsen Fiss en Ladis, behoort Serfaus tot één van de vijf grootste skigebieden van Oostenrijk. Een koude kont krijgen in de stoeltjes liften? Dat zal je in Serfaus niet snel gebeuren, een groot deel van de liften is namelijk uitgerust met verwarming.

Serfaus heeft nog iets bijzonders, namelijk drie!!! perfecte dalafdalingen naar het dorp, geen verijsde bospadden maar heuse volwaardige brede pistes.

accommodatie
Accommodatie is er in alle vormen te vinden, van simpel gasthof tot luxe Wellness hotels, van campingplaatsen met alle voorzieningen tot luxe meerpersoons appartementen. Een groot aanbod van de accommodatie is te vinden op de onderstaande links.

Actueel weer in Serfaus

terug

Landal opent twee nieuwe parken

Oostenrijks gebak en Weense koffiehuizen

volgende