Corona update Oostenrijk

Corona in Oostenrijk (update 30/10/2020) LOCKDOWN

Vandaag (30 oktober) heeft de Oostenrijkse regering een tweede lockdown aangekondigd. Vanaf dinsdag 3 november gaat Oostenrijk net als in Maart voor minimaal 4 weken op slot. In tegenstelling tot de vorige lockdown blijven winkels wel open. Alleen net als in Nederland zijn de restaurants, cafés en bars wel gesloten en blijven in ieder geval tot eind november gesloten. Hotels en andere plekken waar je kunt slapen gaan ook dicht. Naast de sluiting van de gastronomie gaat Oostenrijk nog een stapje verder. er is vanaf dinsdag een avondklok van toepassing. Iedereen die zich tussen 20 uur en 6 uur  buiten bevind moet daar een hele goede reden voor hebben.

Met deze maatregelen hoopt de Oostenrijkse regering de verspreiding van het virus af te remmen en de overbelasting op de gezondheidszorg te voorkomen.

Reisadvies Nederland aangescherpt

Op 27 oktober is het reisadvies voor Oostenrijk door het ministerie van van buitenlandse zaken opnieuw aangepast. Heel Oostenrijk op Karinthië en het Klein Walsertal na worden op 28 oktober om 17:00 op oranje gezet. Het advies is om niet noodzakelijke reizen in Oostenrijk te vermijden en bij thuiskomst in Nederland dien je 10 dagen in quarantaine te gaan.

Reisadvies Oostenrijk

|

De informatie op deze pagina werk ik dagelijks bij, de laatste update was op 30 oktober 2020. De informatie is zoveel mogelijk gecontroleerd en komt van betrouwbare bronnen. Ondanks dat ik zeer dicht op het vuur zit kan ik niet altijd de juistheid en de actualiteit van de berichten bijhouden.

Waar moet ik een mondkapje dragen? (update 30-10-2020)

uw redacteur met een monkapjeVanaf 21 juli is het dragen van een mondkapje in Oostenrijk weer verplicht. Tot deze zeer ingrijpende maatregel zijn de autoriteiten gekomen in verband met een stijgend aantal infecties.

Vanaf 21 juli moet  een mondkapje gedragen worden in de winkels, supermarkten en in het openbaar vervoer (vanzelfsprekend draag je een mondkapje in het ziekenhuis, bij een arts en in de apotheek.

Vanaf 25 oktober komen bij de bovengenoemde winkels en het openbaar vervoer ook de passages tussen stations en haltes bij en is het dragen van een mondkapje verplicht in een bejaardenhuis. (voor zover dat al niet vanzelfsprekend was)  Verder is het dragen van een vizier niet meer toegestaan voor personeel in de horeca. De medische wereld twijfelt aan het nut van zo’n glazen plaat voor je gezicht.

De Oostenrijkse overheid heeft een zogenaamd corona stoplicht in het leven geroepen, iedere regio wordt dagelijks gekleurd op de kaart gezet.

 

 

Recept Wiener Schnitzel

Restaurants weer gesloten

Vanaf 3 november zijn alle restaurants, cafés en bars weer gesloten voor minimaal 4 weken. Dit als onderdeel van de huidige lockdown. Afhalen/bezorgen blijft wel mogelijk.

Grenscontroles

Grensovergang OostenrijkAan alle grenzen met Oostenrijk vinden controles plaats,  goederen en beroepsverkeer mag in de regel doorrijden, personenauto’s of bussen worden steekproefsgewijs aangehouden en verzocht aan te tonen waarom je naar Oostenrijk wilt reizen. .

 

Landal vakantieparken

Landal Bad Klein KirchheimLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.