Nieuwe corona regels wintersport 2021/2022

Vandaag zijn de definitieve corona regels wintersport voor het komende wintersportseizoen bekend gemaakt door de minister van volksgezondheid en toerisme in Oostenrijk. Tijdens een persconferentie maakte beiden bekent dat met deze regels het wintersportseizoen kan beginnen. De regels zijn wel uitgebreider dan de huidige regels zoals ze in Oostenrijk gelden. We hebben de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet. De wintersportgebieden in Oostenrijk zijn blij met deze verduidelijking en snelle reactie van beide ministers.

De 3G regeling blijft ook in de wintermaanden bestaan

Oostenrijk werkt al langer met de 3G regels, deze 3G staat voor:

  • gevaccineerd
  • genezen
  • getest

Indien je aan één van deze G’s voldoet heb je de komende wintermaanden in Oostenrijk vrijbaan en kun je wintersporten zo vaak als je wilt. Het bewijzen van één van de 3G’s gaat via het Europese certificaat, het vaccinatiepaspoort of via het vaccinatiebewijs. Zo simpel is het dus. Niet meer niet minder. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar het Europese certificaat want dat heeft een unieke QR-code waarmee je makkelijk kan worden gecontroleerd. Bij aankoop van je skipas wordt onder andere gevraagd naar één van de 3G’s en steekproefsgewijs kan ook op de pistes worden gevraagd of je voldoet aan één van de eisen.

Boek deze week nog je wintersportvakantie bij TUI en profiteer van 100 euro korting per boeking.

  • Winner World Ski Award 2020
  • Flexibele Omruilgarantie
  • Tot 100,- korting per boeking

FFP2 mondkapjes in gesloten liften

Helaas blijft de mondkapjes regel voor gesloten liften zoals gondels en cabinebanen wel bestaan en om het nog lastiger te maken is het ook nog eens de medische variant van het mondkapje. Een sjaal of Buff voor je mond en neus mag dus komende winter niet in de ski-lift.

In tegenstelling tot het vorige seizoen is er geen capaciteitsbeperking. Hiermee worden de lange rijen voor de liften voorkomen. Verder sturen de skigebieden zoveel mogelijk aan op spreiding van de wintersporters en zullen ook in het laagseizoen zoveel mogelijk liften geopend zijn.

Apres-ski met 3G

Spraken we eerder van de après-ski met 1G, kunnen we melden dat deze ingrijpende maatregel is ingetrokken en de 3G voldoende is om te mogen feesten. Mocht de situatie verslechteren dan kan alsnog de 2G-regeling worden ingevoerd. Dat betekent dat niet gevaccineerden geen toegang meer hebben tot de feestgelegenheden ter bescherming van zichzelf.

3G kan 2G worden

Mocht in de komende wintermaanden de besmettingsgraad hoger worden dan gaat het Oostenrijkse stappenplan in werking. Bij dit stappenplan kijkt de Oostenrijkse overheid naar het aantal bedden in het ziekenhuis wat wordt bezet door covid-patiënten. Hoe hoger het percentage hoe strenger de regels worden. een van de regels kan dus zijn dat niet gevaccineerden ter bescherming van zichzelf geen toegang meer krijgen tot bijvoorbeeld de gastronomie.

Testen niet meer gratis en beperkte geldigheid

Antigeen- en PCR test zullen naar alle waarschijnlijkheid de komende maanden niet meer gratis beschikbaar zijn. Ook is het aantal plekken waar je getest kunt worden beperkt. Was de geldigheid van een antigeentest eerst nog 48-uur wordt deze binnenkort teruggebracht naar maximaal 24 uur.

Restaurants en berghutten gewoon open

corona regels wintersport

Wie op de bergen wil genieten van de lekkere gerechten in de berghut of in één van de restaurants moet ook voldoen aan de 3G-regels. Deze regel wijkt niet af van de huidige regels in de Oostenrijkse restaurants en cafés. Dit systeem heeft zich de laatste maanden in Oostenrijk bewezen als werkbaar en ongecompliceerd. Je doet de bediening een groot plezier door gelijk bij de binnenkomst je app met QR-code of je vaccinatiebewijs al op tafel te leggen.

Met deze regels hoopt de Oostenrijkse overheid weer op een goed en commercieel interessante wintersportperiode waarbij een deel van de schade van het vorige seizoen weer kan worden ingehaald. Hou voor de actuele regels altijd de website van de Oostenrijkse regering in de gaten.

terug

Corona update: Nieuwe regels vanaf 15 september

Goede wandelschoenen kopen

volgende