Corona update: Grenzen vanaf 15 juni weer open

15 juni: De Grens tussen Duitsland en Oostenrijk gaat open

De grens tussen Duitsland en Oostenrijk gaat op 15 juni weer open. Dat heeft het Bundeskanzleramt vandaag bekend gemaakt. Vanaf a.s. vrijdag gaan de grenzen deels open voor de forenzen tussen beide grensregios’s in Beieren. Steekproefsgewijs wordt er dan nog gecontroleerd. 

Met dit voorbeeld gaat de Oostenrijkse regeringsleider ook in gesprek met Zwitserland, Lichtenstein en de Oost-Europese buurlanden zoals Hongarije.

Toerisme wacht op de stamgasten uit Duitsland

Laten we nog niet te vroeg juichen, Oostenrijk stelt momenteel alleen de grenzen op voor de buurlanden, daar liggen op dit moment de infectie waardes op een gelijk niveau. In Nederland liggen deze waardes beduidend hoger. De komende dagen komt er meer duidelijkheid, ook vanuit de Europese Unie hoe men hier mee dient om te gaan.

Met deze grens opening hoopt de Oostenrijkse regering dat stamgasten uit Duitsland alsnog de vakantie in het alpenlandje willen houden zodat de schade door het uitblijven van gasten in één van de belangrijkste vakantieperiodes van het jaar toch nog een beetje wordt beperkt. De impact van het Corona Virus op het toerisme is gigantisch, men spreekt ondertussen over een miljarden verlies en voor de sector wordt dan ook hard gewerkt aan een pakket met overlevingsmaatregelen zoals bij de restaurants.

Lees ook:

Vakantieparken Landal openen weer in Oostenrijk

Hotels openen al op 29 mei

Hotels en overnachten in het SalzkammergutDe hotels, campings en vakantieparken openen op of rond 29 mei de deuren weer voor toerisme. De eerste twee weken van juni zijn dat dan voornamelijk gasten uit Oostenrijk. De vakantiepark keten Landal met 7 vakantieparken in Karinthië, Salzburgerland en Vorarlberg zijn vanaf 29 mei weer te boeken. Het kan zijn dat nog niet alle voorzieningen geopend zijn. 

Hotels zijn in de regel vanaf 29 mei weer open onder bepaalde voorwaarden, dit zijn onder andere het gebruik van mondmaskers, en meer afstand tussen de tafeltjes in de ontbijtruimtes. Bij grotere hotels kan het voorkomen dat er in meerdere tijdslots wordt ontbeten.