Corona update: Nieuwe regels vanaf 15 september

Het zat er aan te komen vanaf 15 september is het dragen van een medisch mondkapje in supermarkten weer verplicht voor mensen die tot op vandaag nog niet volledig zijn gevaccineerd. Er is in Oostenrijk geen sprake van een vaccinatiedwang. En met deze maatregel worden de niet gevaccineerden in ieder geval beschermd.

Verscherpingen van de regels in Oostenrijk

De gezondheidsminister Wolfgang Mückstein liet begint deze week al doorschemeren dat er een verscherping van de regels aan zit te komen. In tegenstelling tot andere landen kijkt Oostenrijk nu wel naar de bezetting van de IC-bedden in alle ziekenhuizen. Het stappenplan gaat op 15 september in werking. Bovendien maakte de minister bekent dat er mogelijk een 1G regel voor de après-ski komt.

corona update Oostenrijk

10 % van de IC bedden bezet door Corona patiënten

  • verscherpte controles op de geldende 3G-maatregelen.
  • Antigen (snel) test nog maar 24 uur geldig (was 48 uur).
  • FFP2 (medisch) mondkapje op plekken waar nu een gewoon mondkapje verplicht is.
  • FFP2 masker in alle overige winkels verplicht voor niet gevaccineerden.
  • 3G-maatregelen bij evenementen met meer dan 25 personen (was 100 personen).

15 % van de IC-bedden bezet door Corona patiënten

  • toegang tot discotheken en grootschalige evenementen zonder toegewezen zitplek alleen nog voor gevaccineerden en genezen mensen.
  • zelftests niet meer toegestaan als 3G bewijs.

20 % van de IC-bedden bezet door Corona patiënten

  • overal waar op dat moment de 3G-regels van kracht zijn is alleen de PCR test nog geldig voor niet gevaccineerde personen.

Met deze maatregelen worden de niet gevaccineerde personen beschermd tegen de gevolgen van corona. Met andere woorden we dwingen je niet om je te vaccineren, maar het is wel slim om het te doen. Vanzelfsprekend gelden deze regels voor iedereen.

Controle op naleving maatregelen nog onbekend

De politie kan steekproefsgewijs controleren of een winkelier zich aan de voorgeschreven regels houdt. Alleen heeft de Oostenrijkse hoofdcommissaris van de politie al aangegeven niet de mondkapjes-Sheriff te zijn. Veel winkeliers voelen zich door de nieuwe regels ook voor het blok gezet want personeel om te controleren op een vaccinatiebewijs is er niet.

terug

Data Dutchweek 2022 bekend

Nieuwe corona regels wintersport 2021/2022

volgende