Extra lang skien in Karinthië

Tijdens het extra lange skiseizoen in Karinthië kan de winterliefhebber weer volop genieten van spectaculaire winteropeningen, spannende sneeuwsafari’s en de alternatieve Elfstedentocht. In het zonnige zuiden van Oostenrijk wachten bezoekers talrijke evenementen vol pisteplezier, sportieve evenementen evenals traditionele feesten.

Extra lang skiseizoen!

Tussen oktober en december geven de skigebieden in Karinthië met talrijke ski-openingen het startsein voor het nieuwe winterseizoen: de Mölltaler Opening van 23 t/m 26 oktober 2010 op de Mölltaler gletsjer en op de Ankogel luidt het extra lange skiseizoen in Karinthië in. Het skiseizoen eindigt met de Ski-Closing in Nassfeld op 25 april 2011. Zo kan men aankomend winterseizoen 2010/2011 in Karinthië 6 maanden lang genieten van puur pisteplezier, voor professionals, gevorderden, herintreders, beginners en kinderen.

Eén skipas voor alle skigebieden
Heiligenblut of Nassfeld, Bad Kleinkirchheim of de Mölltaler gletsjer – wintergasten hebben in Karinthië de keuze uit de mooiste Alpengebieden met echte zon- en sneeuwgarantie. In totaal wachten er 1028 kilometer alpine afdalingen op durfallen en recreatieskiërs. Met de ‘Topskipas Karinthië/Oost-Tirol Gold’ wordt het skiplezier nog groter: de pas is geldig voor 32 skigebieden plus 283 kabelbanen en liftinstallaties, en nodigt uit tot flink wat bochtenwerk. De skipas is verkrijgbaar als 1,5-daagse t/m 14-daagse variant. Zes dagen kosten voor volwassenen € 194,00 en voor kinderen tot 14 jaar is de pas verkrijgbaar vanaf € 99,00. Meer informatie is te vinden op www.topski.at.

De alternatieve Elfstedentocht vindt van 1 t/m 5 februari 2011 op de Weissensee plaats. Duizenden deelnemers, waaronder vele Nederlanders, strijden tijdens de schaatsmarathon van meer dan 200 km om de hoofdprijs.

Op sneeuwsafari
Een geslaagde safari voert niet alleen over de Zuid-Afrikaanse steppes waar leeuwen, olifanten en tijgers te bewonderen zijn. Ook in Bad Kleinkirchheim kan men op safari. En wel in de winter! De deelnemers begeven zich met de lift naar 1.800 m hoogte. Op sneeuwschoenen wandelt men door het wit besneeuwde sprookjeslandschap waarna men een winter-oase binnenstapt, een gezellige almhut, waar men met typische Karinthische gerechten, verwend wordt. Dan klinkt een vrolijk geblaf. De husky’s staan al klaar. In teams leggen alle deelnemers een hondensledeparcours af, begeleid door vakkundige mushers, de hondensledebegeleiders. Laat in de middag rodelt men dan richting het dal. Deze winter zijn er 5 mogelijke data voor de sneeuwsafari te boeken, 26 & 27 jan., 16 & 17 feb. en 12 maart 2011. Kosten per persoon incl. sneeuwschoenwandeling, huskytour, middag-snack en rodel-tocht bedragen € 65,-.

terug

Stubaital: verkozen tot beste familie skigebied

Saalbach Hinterglemm – een Skicircus

volgende