Eindelijk geel reisadvies voor Oostenrijk

De Telegraaf kopte vandaag met ontzettend goed nieuws. Het reisadvies voor Oostenrijk, delen van Italië en Duitsland gaat op geel! Wat betekend het geel reisadvies voor Oostenrijk eigenlijk? We leggen het hieronder voor je uit.

Code geel is in dit geval heel positief voor iedereen die een vakantie heeft gepland in Oostenrijk. Je mag nu namelijk op vakantie zonder bij terugkomst verplicht te testen en je aan de quarantaine regels te houden. Met andere woorden niet noodzakelijke reizen (vakanties dus) zijn vanaf donderdag weer mogelijk.

de drie G’s in Oostenrijk blijven wel van kracht

19 mei oostenrijk opent grenzen voor toerisme

Sinds 19 mei is Oostenrijk gewoon open, nu is gewoon niet helemaal zoals vroeger maar we mogen in het alpenland weer veel. Mits je maar voldoet aan één van de drie G’s.

  • Getest
  • Gevaccineerd
  • Genezen

Het testen is simpel en dat mag gewoon een sneltest zijn, veel restaurants hebben een testsetje klaar liggen en bij de tientallen teststraten in Oostenrijk kunnen ook buitenlanders zich gratis laten testen. De uitslag van de test heb je vaak al met 15 minuten per SMS binnen. De sneltests uit de teststraat zijn 48 uur geldig, de zelftests maximaal 24 uur en een test in een restaurant is alleen geldig tijdens het verblijf in het restaurant.

Gevaccineerde bezoekers hebben mits er 22 dagen tussen je eerste vaccinatie zit, vrijbaan in Oostenrijk. Neem wel je vaccinatiepaspoort (impfpass) mee. Het strookje van de GGD of huisarts is helaas niet in het Duits en dus niet geldig. Het gele boekje dient te zijn voorzien van een stempel en het merk van je vaccinatie.

Ben je genezen van Covid-19 en heb je daar een bewijsje van (in Duits of Engels) dan staat ook niks in de weg voor een vakantie naar Oostenrijk.

Pre travel clearance niet vergeten

Vertrek je al snel naar oostenrijk dan dien je de pre Travel clearance in te vullen en mee te nemen. Doe dit maximaal 48 uur voor vertrek. Het formulier kun je hier vinden. Het formulier is alleen in het Engels of Duits beschikbaar.

Meer versoepelingen op 10 juni

De Oostenrijkse overheid heeft bekend gemaakt dat er op 10 juni meer versoepelingen aankomen. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Men verwacht dat de avondklok komt te vervallen en men spreekt voorzichtig over het verruimen van het maximaal aantal bezoekers bij een restaurant en bij evenementen. Of de mondkapjesplicht wordt aangepast is nog niet duidelijk.

Formule 1 met publiek

Red bull ring

De allereerste Grandprix met publiek wordt gereden in Oostenrijk tijdens de grote prijs van Oostenrijk in Spielberg op de Red Bull Ring. Voor deze race zijn nog tientallen kaarten te koop en ook het voordelige general admision ticket is nog volop verkrijgbaar. Voor de grote prijs van de Steiermark die tijdens het laatste juni weekend wordt gereden als vervanger voor de Grandprix van Turkije zijn alleen nog een paar tribune kaarten beschikbaar. Deze race dient als testcase voor de race een weekend later. Dus wie Max wil aanmoedigen in Oostenrijk kan nu al kaarten bestellen.

Check de last minutes

Omdat er zoveel onzekerheid was of de grenzen wel zouden open gaan zijn er vooral in vakantieparken nog appartementen beschikbaar. De prijzen liggen een stuk dan normaal gesproken in het hoogseizoen.

Check de last minutes bij Landal
Check de last minutes bij TUI Oostenrijk vakanties

Ook bij Villa for You zijn er nog appartementen en vakantiehuizen beschikbaar. Met de kortingscode VFY1JAAR krijg je 10% korting bij het boeken van je vakantiehuisje in Oostenrijk.

terug

Landal Oostenrijk weer open

5 handige tips voor je reis naar de F1 in Oostenrijk

volgende