File grenscontroles oostenrijkWie deze week op wintersport is vertrokken heeft er waarschijnlijk last van gehad, bij de grensovergangen naar Oostenrijk wordt momenteel verscherpt gecontroleerd door Douane en de grenspolitie. De reden is de stroom van vluchtelingen en vooral de manier waarop deze het land worden binnengebracht of op doorreis naar Duitsland gaan is de Oostenrijkse overheid een doorn in het oog.

Kiefersfelden

filemelding asfinagDe grensovergang Kiefersfelden bij de Duits Oostenrijkse grens is één van de drukste grensovergangen van Duitsland en Oostenrijk, door de strengere controles loopt de wachttijd regelmatig op tot 1 uur. de controles richten zich niet alleen op het vrachtverkeer maar ook personen auto’s worden steekproefsgewijs gecontroleerd. Tijdens de grenscontroles is slechts één rijbaan geopend, mocht het erg druk worden dan wordt er een tweede rijbaan opengesteld. Let echter wel goed op de snelheid welke boven de weg wordt aangegeven. Overtredingen worden in Oostenrijk op een gelijk niveau als in Nederland bestraft en dat is zonde van je vakantiegeld.

Tips voor een snelle controle

Zorg dat alle paspoorten of ID-kaarten van jou en je passagiers onder handbereik zijn. Er kan namelijk om gevraagd worden. Voorkom flauwe grappen, de meeste kennen de grenscontroleurs al.  Voor een snelle doorreis heb je dus alles bij de hand. De controles kunnen ook door middel van een vliegende brigade worden uitgevoerd, de politie sluit dan  één weghelft af en brengt de snelheid omlaag, vanuit een rijdende politiewagen wordt dan gecontroleerd en bij een verdachte situatie wordt de verdachte auto uit de rij gehaald.