Tegenwoordig is de smartphone niet meer weg te denken tijdens een vakantie. Even snel het laatste nieuws checken in Nederland of een selfie op de skipiste delen met je vrienden via een appje is de normaalste zaak van de wereld geworden.  Oostenrijk is net als Nederland een voorloper op het gebied van mobiele telefonie, je hebt bijna in heel Oostenrijk een 4G netwerk en in een razend tempo wordt er glasvezel internet uitgerold door het land. Diverse skigebieden in Oostenrijk hebben zelfs al gratis draadloos internet in de liften en bij de liftstations zodat je geen gebruik maakt van je dure buitenlandse internetbundel.

Voor een vakantie in Oostenrijk zijn ook veel handige apps te vinden, we hebben er paar voor je getest en denken dat de onderstaande apps niet mogen ontbreken tijdens je vakantie.

Feratel ski cams

fetatel-appDe Feratel  app navigeert je snel en makkelijk naar het skigebied van jou keuze, daar kun je dan allerlei informatie vinden over de pistes, de liften en de sneeuwhoogte.

Echter zijn dat niet de leukste functies van de app, Je kunt namelijk ook live kijken hoe het er op de pistes uitziet. Feratel heeft namelijk op praktisch alle pistes in Oostenrijk één of meerdere camera’s staan met (bijna) live beelden.  Sommige zelfs in HD kwaliteit.

App downloaden voor je iphone
App dowloaden voor je Android telefoon

Asfinag app

De Asfinag is een 100% dochter van de Oostenrijkse overheid en is verantwoordelijk voor alle snelwegen in het land, en dus ook de tolstickers. Met de Asfinag app krijg je toegang tot alle real-time verkeersinformatie van de snelwegen en een leuke extra is de toegang tot meer dan 500 webcams langs de autobahnen. Hiermee kun je snel zien of het druk is op de snelweg naar je bestemming in Oostenrijk.

App downloaden voor je iphone
App downloaden voor je android telefoon

ÖBB scotty

Scotty app treinen in OostenrijkScotty is de digitale mascotte van de ÖBB – de Oostenrijkse spoorwegen-  Met de Scotty app krijgt realtime informatie over de vertrektijden van de treinen en je kunt de app gebruiken als reisplanner met de trein.

Veder heeft de app een handige kaart functie zodat je alle stations in Oostenrijk in een handomdraai kunt vinden.

App downloaden voor je iphone
App downloaden voor je android toestel

Qando Vienna

De de Qando app vindt je in Wenen gelijk de weg naar het openbaar vervoer, de app zoekt de snelste verbindingen voor je op en de ingebouwde kaartfunctie laat zien waar de dichtstbijzijnde halte is voor de tram, bus en U-Bahn. Een andere handige functie in de App is de zoekfunctie voor gratis Wi-Fi hotspots in de stad. Qando is er ook voor de steden Salzburg en Graz.

App downloaden voor je iphone
App downloaden voor je android toestel

Zoals je ziet is deze kleine selectie aan apps ideaal voor je vakantie in Oostenrijk, of het nu een stedentrip is of een skivakantie in de Alpen.  We gaan deze rubriek de komende maanden uitbreiden met nog veel meer leuke apps. Weet je zelf een leuke app? Stuur deze dan door via ons contact formulier.