James Bond met een Oostenrijks jasje

Vandaag is dan eindelijk zover, De nieuwste James Bond draait weer in alle bioscopen en 007 gaat weer opzoek naar en gevaarlijke schurk.

waltzDeze keer zoekt Daniel Craig in de rol van James Bond in Oostenrijk naar een gevaarlijke schurk gespeeld door Christoph Waltz (Inglorious Bastards, Django Unchanged). Waltz is trouwens een geboren Oostenrijker en woont al jaren in Wenen. 

in januari 2015 werden diverse scenes voor de James Bond met de titel Spectre gedraaid in de sneeuw van de Oostenrijkse Alpen. De filmmakers hebben namelijk de Oostenrijkse dorpen Sölden in het Ötztal en het dorpje Obertilliach gebruik als draailocaties voor deze spannende missie van 007

Spectaculaire beelden

De bijzondere architectuur het van het skigebied en de opvallende constructie van de 3S kabelbaan op de Gaislachkogel welke slechts op drie pijlers rust dienen net als het moderne op een bergtop gelegen restaurant Ice Q als decor. Net als de wegen rondom het skigebied welke in diverse achtervolgingscenes te zien zijn.

Obertilliach

Geen enkel plaatje is zo heerlijk dromerig als Obertilliach, het authentieke wintersport dorp werd alleen voor het draaien van de spectaculaire film even wakker geschud. Één van de spannendste scenes van de film werd hier namelijk opgenomen. Een stuk bos wat normaal gesproken een rustig familie skigebied is.. nee, ik ga het niet vertellen, ga zelf maar kijken. Ik zal mijn review van de film de komende weken plaatsen

Voor het draaien van de 24ste James Bond zijn in Tirol:

  • 31 filmdagen nodig
  •  werd ruim 8,9 miljoen euro uitgeven
  • werkte ruim 600 filmmakers mee in de crew
terug

Miljoen investeringen in skigebied Wilder Kaiser

Kerstmarkten in Wenen

volgende