Kitzbühel Legendarische sportstad in Tirol

Elk derde weekend in Januari heerst in heel Oostenrijk de Hahnenkamm-koorts. De beste skiërs van de wereld komen dan naar het beroemde Kitzbühel voor het hoogtepunt van de ski- wereldcupwedstrijden in de wereld. Één van demoeilijkste skipiste van ter wereld is voor alle skiërs in de topsport klasse ook de grootste uitdaging!

Met sprongen van ruim 80m, steile hellingen met een helingspercentage van meer dan 85% worden snelheden gehaald van maximaal 140 km per uur De afdaling van 3.300 meter wordt in minder dan 2 minuten afgelegd.
In totaal leggen de skiers 863 meter hoogteverschil van het startpunt (op 1665m) tot de finish (802m )af. De gemiddelde snelheid bedraagt 103 km per uur op één van de moeilijkste skipiste ter wereld!

Dit zijn de indrukwekkende gegevens van de beroemde “Streif“.Al sinds 1931 vindt de Hahnenkamm-race op de Kitzbüheler Hausberg plaats. Vaste highlights vanaf de beginjaren zijn: de afdaling van de Streif, de combinatie en de slalom van de Ganslernhang. De Super-G van de Streifalm werd in 1990 voor het eerst gehouden.

Voor Kitzbühel is het Hahnenkamm-event één van de sportieve en maatschappelijke hoogtepunten van het jaar. De Gamsstadt barst dan bijna uit zijn voegen, journalisten en celebraties uit de hele wereld vindt u dan in hier in de straten.
hahnenkamm-rennen

terug

Rettungsgasse – Wat te doen bij een file

Krijg het skiën opnieuw onder de knie in Ski Juwel

volgende