Landal vakantieparken in Oostenrijk bijna open

Corona Update: Landal vakantieparken in Oostenrijk binnenkort weer open

Goed nieuw voor liefhebbers van Oostenrijk, de zomervakantie in de Alpen kan gewoon geboekt worden. De Landal vakantieparken in Oostenrijk openen op 29 mei de poorten, dit na aanleiding van het nieuws dat ook hotels en andere accommodaties in Oostenrijk weer open mogen. Alleen op deze datum zijn de grenzen tussen Oostenrijk en Duitsland nog deels gesloten voor toeristen.

Grenzen open op 15 juni

Corona Update: Landal opent weer in OostenrijkTwee weken na de opening van de Landal vakantieparken in Oostenrijk openen ook de grensovergangen tussen Duitsland en Oostenrijk. Dat betekend dus dat er vrij verkeer mogelijk is tussen  Nederland, België en Oostenrijk. Hoe dit verder in detail wordt uitgewerkt is nog niet helemaal duidelijk daarover verwachten we de komende dagen uitsluitsel. Wil je dus nog op vakantie naar Oostenrijk bekijk dan nu de beschikbaarheid van de huisjes

Aanvullende regels voor een Vakantie bij Landal in Oostenrijk

Landal vakantieparken in OostenrijkOm de uitbreiding van het virus een halt toe te roepen zijn er in Oostenrijk de laatste maanden strenge regels in het leven geroepen. Bij het betreden van supermarkten, winkels, openbaar vervoer en musea is het dragen van een mondkapje verplicht . Verder gelden er voor restaurants nog aanvullende maatregelen welke je kunt lezen in dit bericht.

  • Op de Landalparken in Oostenrijk is de regel dat tussen personeel en (andere) gasten minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.
  • In de grotere vakantiewoningen mogen zich alleen families bevinden uit maximaal twee gezinnen.

In verband met de maatregelen kan het voorkomen dat openingstijden op de parken voor restaurants, winkels en de receptie zijn aangepast of tijdelijk zijn gesloten.

Mocht je geboekt hebben voor een Landal vakantie in Oostenrijk check dan zeker even de handige informatiepagina van Landal. Daar kun je ook informatie vinden over het ombouwen en de speciale voucher indien je besluit om de boeking te verplaatsen naar een andere periode.

Oostenrijk versoepeld steeds meer maatregelen

Ondertussen worden steeds meer regels in Oostenrijk versoepeld, Sinds 15 mei mogen cafés en restaurants onder voorwaarden weer open en vanaf 29 mei openen ook de meeste musea, dierentuinen en andere bezienswaardigheden weer.

Het is wel belangrijk dat je altijd een mondkapje meeneemt, zonder mondkapje kun je bijvoorbeeld niet bij een supermarkt of winkel naar binnen.