Level nieuwe airline vliegt Amsterdam – Wenen

Level Airlines heeft helaas in april 2020 haar faillissement aangevraagd en vliegt niet meer, aangezien Level onderdeel was van Vueling (een Spaanse lowcost maatschappij) is de verwachting dat een deel van de vluchten wordt overgenomen nadat de wereld is hersteld van de corona problematiek.

Plaatste we vorige week een bericht dat het aanbod aan vluchten naar Wenen wordt uitgebreid door Austrian Airlines. Krijgen we deze week nog een persbericht binnen dat de nieuwe Airline LEVEL ook iedere dag gaat vliegen naar Wenen vanaf Amsterdam. LEVEL is een 100% dochter van Vueling bekend van de goedkope vluchten naar voornamelijk Spaanse bestemmingen zoals Barcelona, Madrid en Mallorca. Vueling is weer een dochtermaatschappij van British Airways en Iberia. (Ook wel de IAG group genoemd)

Vanaf 6 april a.s. vliegt Level met een Airbus dus naar Wenen (en een paar andere steden) de ticketprijzen zouden volgens het persbericht beginnen bij € 27,95 alleen zijn wij deze nog niet tegengekomen. Het boeken van de tickets gaat trouwens via de website van Vueling. De Maatschappij LEVEL is wel een lowcost maatschappij. Je mag dus alleen handbagage gratis meenemen aan boord. Deze tas mag niet zwaarder zijn dan 10 kg en moet onder de stoel voor je passen. Meer informatie over de afmetingen kun je vinden op de website van Flylevel.com. Aan boord kun je uit een ruime selectie eten en drinken kiezen. Natuurlijk tegen betaling en de prijzen zijn vergelijkbaar met maatschappijen zoals Transavia. Flylevel maakt op de luchthaven van Wenen gebruik van Terminal 1A. Dat is een andere terminal dan dat KLM gebruikt. Let dus goed op bij de terugvlucht naar Amsterdam.

Vluchten worden door Vueling afgehandeld.

De nieuwe extra verbinding gaat per 6 april 2019 van start.

Op dit moment zijn de vluchtnummers en de exacte tijden nog niet bekend. Een deel van de vluchten wordt tijdens de opstartperiode door Vueling afgehandeld. LEVEL neemt dan ook de bestaande slots over van Vueling en zal dit verder uitbreiden in de toekomst.

Mooie aanvulling op de bestaande vluchten van KLM en Austrian

De extra vlucht van LEVEL is een mooie aanvulling op het reeds bestaande aanbod van KLM, Easyjet en Austrian Airlines naar Wenen. In totaal biedt deze extra vlucht nu acht dagelijkse vluchten vanaf Schiphol naar de Oostenrijkse Hoofdstad. 

De Nederlandse  KLM vliegt natuurlijk ook naar Wenen. Alleen heeft KLM momenteel slechts vier vluchten van en naar Wenen op de Skyscanner .

terug

Austrian Airlines vliegt vaker tussen Amsterdam en Wenen

Laudamotion vanaf Eindhoven naar Wenen

volgende