Miljoen investeringen in skigebied Wilder Kaiser

Geen enkel skigebied in Oostenrijk investeert het komend seizoen zoveel als het  skigebied Wilder Kaiser wat onder Nederlanders zeer populair is  met de wintersport dorpen Söll en Ellmau.

Meer dan 51 miljoen euro investeert het skigebied de bouw van de nieuwe Hart Kaiserbahn. In Ellmau.  Deze hypermoderne 10 persoonsgondel is in XL formaat uitgevoerd en voorzien van leuke extraatjes voor de verwende wintersporter. Denk aan gratis draadloos internet in iedere gondel en stoelverwarming.  De gondels zijn daarbij voorzien van brede deuren waardoor de toegang ook geschikt is voor minder valide wintersporters.

Nog meer liften nieuws

De nieuwe 8 persoons Jochbahn is een stoeltjeslift, ook deze is weer voorzien van allerlei moderne snufjes en technieken. Het is zelfs nu al bekend dat deze stoeltjeslift de snelste ter wereld is. Natuurlijk ontbreken de stoelverwarming en de zonnekappen in deze lift niet.

Veel extra veiligheid voor de jongste wintersporters

De stoeltjes liften in het gebied worden uitgerust met automatisch sluitende beugels en dankzij de automatische instaphulp voor kinderen is een helpende hand van een volwassen wintersporter niet meer nodig.  Daarmee behoort het skigebied tot één van de comfortabelste en gezinsvriendelijkste van Europa.

Meer sneeuwzekerheid

90 procent van de ruim 280 kilometer pistes in Wilder Kaiser is reeds voorzien van sneeuwkanonnen en sneeuwlansen.  En dankzij de 65 pistebullys worden de pistes iedere nacht weer in optimale conditie gebracht voor een nieuwe skidag.

Adrenaline overal

De Skiwelt van Söll heeft met ingang van dit seizoen de beschikking over een speciale belevenis piste voor adrenaline junkies, een heuse bordercross voor skiers en snowboarders met een tijdregistratie. Verder ontbreken een halfpipe en een nieuwe skiroute met een helingspercentage van 80% niet in het pisten programma.

Al met al dikke investeringen dus, waardoor het skigebied dus weer klaar is voor de toekomst.

Kun je niet wachten om Wilder Kaiser zelf te ervaren? Boek dan snel een van de vele wintersportreizen naar Oostenrijk. Tegenwoordig kun je je wintersportvakantie prima online boeken. Voor skigebied Skiwelt Wilde Kaiser/Brixental is er de keuze uit diverse hotels en appartementen geschikt voor zowel families, stelletjes maar ook groepen vrienden.

terug

Vakantiewoning huren Oostenrijk

James Bond met een Oostenrijks jasje

volgende