Moto GP in Oostenrijk gaat door

Moto GP Oostenrijk gaat door

Tja, 2020 moeten we eigenlijk maar snel vergeten. Het vervelende virus gooit in plaats van roet in het eten gewoon met steenkolen en dat heeft behoorlijke impact op alle evenementen zoals de MotoGP.

Goed nieuws is er ook, de MotoGP van Oostenrijk gaat dit jaar wel door en wordt zelfs 2 x verreden op het circuit van Spielberg. De races vinden plaats op 16 en 23 augustus dat is dan een maand nadat de formule 1 haar rondes heeft gemaakt op het circuit.

De grote prijs van Oostenrijk wordt op 5 juli gereden en op 12 juli is het de beurt voor de grote prijs van de Steiermark. De twee formule 1 races in Oostenrijk zijn de eerste races op de kalender van de FIA.

MotoGP 2020 Spielberg

Het kampioenschap voor de matadors van de tweewielers vindt op 16 en 23 augustus plaats op het circuit van Spielberg. Dit circuit ligt in het Oostenrijkse bundelend Steiermark. Als de autoriteiten akkoord zijn dan kunnen we dus twee races verwachten.

De Moto GP in Oostenrijk is niet de eerste race op de wedstrijdkalender, de eerste twee races worden in Spanje op het Circuit van Jerez gereden op 19 en 26 juli. Twee weken later strijkt het MotoGP circus neer in Tsjechië op het circuit van Brno.

Heel misschien – afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het virus – zou de race in Oostenrijk zelfs gereden kunnen worden met publiek. Diegene die reeds een kaartje hebben gekocht voor de de race op de Red Bull ring worden door de ticket aanbieder geïnformeerd.

Moto GP Spielberg Oostenrijk

Redbull Ring

De MotoGP wordt net als de voorgaande jaren in Oostenrijk op de Redbull ring gereden. Dit moderne circuit ligt in de regio Murtal en leent zich uitstekend voor een vakantie. Motorrijders kunnen zich meer dan uitstekend vermaken op de prachtige bergpassen van het Hoge Tauern gebergte en het uitzicht op de spectaculaire bergtoppen.

Rondom het circuit zijn diverse campings en familiaire hotels te vinden met de typische vriendelijke Oostenrijkse gastvrijheid en de heerlijke keuken waarbij men voornamelijk met regionale producten kookt.

Steiermark

De Steiermark of Stiermarken is het groene hart van Oostenrijk, de regio is niet heel erg bekend onder de Nederlandse vakantiegangers toch is de veelzijdige omgeving en de prachtige hoofdstad Graz een bezoek meer dan waard. Vanaf Utrecht is de Steiermark ongeveer 1.000 kilometer rijden over grotendeels autobanen, Met het vliegtuig is Graz goed bereikbaar.