Oostenrijk versoepeld corona maatregelen

Na een debat van meer dan 24 uur heeft de Oostenrijkse overheid afgelopen woensdag besloten de versoepelingen van de corona maatregelen in gang te zetten. Hiermee zet Oostenrijk een grote stap richting normaliteit en vrijheid.

Oostenrijk versoepeld corona maatregelen

Dit zijn de regels vanaf 5 maart in Oostenrijk:

  • Alle 2G- en 3G-regels worden opgeheven. Restaurants, hotels en andere gastronomiebedrijven kunnen weer door iedereen worden bezocht en zijn zonder een test toegankelijk. Een corona paspoort is niet meer nodig.
  • De sluitingstijd van 0.00 uur vervalt voor restaurants, cafés en bars. De nachtgastronomie zoals danceclubs, discotheken mogen weer open. Ook vervalt de verplichting om te zitten in de lokalen.
  • Het dragen van een  FFP2-masker blijft in sommige plaatsen van kracht: een FFP2-masker moet nog worden gedragen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, op stations, in nodige winkels zoals apotheken, supermarkten, banken, postkantoren, en in bejaardentehuizen en ziekenhuizen. Voor andere gesloten ruimtes geldt alleen het ‘advies’ om het FFP2-masker te dragen.

Reizen naar Oostenrijk

Om te mogen verblijven in Oostenrijk geldt vanaf de  3G-regeling. Praktisch houd deze regeling in dat kinderen vanaf 12 jaar die twee keer gevaccineerd zijn (of 1 vaccinatie hebben gehad en een genezing) geen PCR-test meer nodig hebben.

Lees alles over de hotels onderweg naar Oostenrijk

Omstreden vacciniatieplicht

Ondertussen is in Oostenrijk de wetgeving over de vaccinatieplicht in kracht getreden. De omstreden wet wordt, maar door 50% van de Oostenrijkers gesteund en ondertussen komt ook vanuit de politiek de nodige tegenstand. Een team van artsen en juristen moet nu in opdracht van de regering de voor- en nadelen van de wet tegen het licht houden. Gezien het milde verloop van de omikron variant is het nog maar de vraag of de wet überhaupt nog nodig is. Op dit moment ligt de vaccinatiegraad in Oostenrijk rond de 70% wat verhoudinggewijs vergeleken met andere europese landen laag is.

Versoepelingen mooi op tijd voor de Voorjaarsvakantie

De Oostenrijkse versoepelingen komen mooi op tijd voor de krokusvakantie. Wie dus zonder al te veel problemen nog een weekje op wintersport in Oostenrijk wil kan onder andere de volgende last minute reizen eens bekijken.

terug

Veelgestelde vragen over de vaccinatieplicht in Oostenrijk

Landal Oostenrijk zomervakantie 2022

volgende