Autohuur in Oostenrijk

Auto huren in Oostenrijk

Openbaar vervoer in Oostenrijk is goed. Toch kan een eigen auto in Oostenrijk er makkelijk zijn. Het geeft je meer vrijheid en veel bezienswaardigheden in Oostenrijk zijn niet goed bereikbaar met de bus.

Daarom kun je bijna in iedere grote stad wel terecht bij een autoverhuurbedrijf. Bijna alle bekende grote autoverhuurders zoals Avis, Hertz en Sixt zijn in ieder geval op alle luchthavens van Oostenrijk aanwezig. Op de Grote treinstations zoals Wenen, Graz, Salzburg en Innsbruck zijn ook verhuurders aanwezig. 

Buchbinder en Megadrive maken onderdeel uit van een Oostenrijkse verhuurder. De prijzen van deze aanbieder liggen vaak een flink stuk onder de prijs van de bekende verhuurders. Helaas is bij deze verhuurders de wachtrij vaak lang en vraagt men een pittige borg (rond de € 1.000)  Een ander nadeel is dat de auto’s van Buchbinder/Megadrive vaak op een Tsjechisch of Slowaaks kenteken staan.

Autohuren in Oostenrijk

Het aanbod aan huurauto’s is groot, van kleine compacte auto’s tot super-de-luxe SUV’s of gewoon een busje voor meerdere personen. De prijzen voor het huren van een auto in Oostenrijk zijn afhankelijk van de regio waar je huurt maar ook seizoen en de aanbieder van de auto maken de prijs uit.

De bovengenoemde verhuurders zijn over het algemeen wat duurder dan bijvoorbeeld de autoverhuurder Buchbinder. Hier huur je over het algemeen wat oudere auto’s en wat ik zelf een nadeel vind is dat de auto’s geen Oostenrijks kenteken hebben. Dat roept soms vragen op. Verder zijn de auto’s vrij eenvoudig uitgevoerd. Verwacht verder geen ingebouwde navigatie of een carkit.

Wil je all-inclusive een auto huren in Oostenrijk dan kun je goed terecht bij Sunny-Cars.

Wat zijn de voorwaarden

Vanzelfsprekend is een rijbewijs een voorwaarde om een auto te mogen huren. De meeste verhuurders verwachten wel dat je dat rijbewijs minimaal 1 jaar hebt.

Leeftijd is ook wel belangrijk. De meeste verhuurders vragen een toeslag aan huurders onder de 25. Sommige auto’s (met name de sportieve en luxere auto’s zijn niet altijd beschikbaar voor de beginnende bestuurder.

Wil je een autohuren in Oostenrijk dan is praktisch altijd een creditcard met pincode nodig. De creditcard moet op naam staan van de hoofdhuurder. Op de creditcard wordt een bedrag geblokkeerd ten hoogte van de borgsom. De borgsom is afhankelijk van de verhuurder en het model auto. Hou rekening met een borg tussen de 300 à 1.000 euro. De borg contant betalen is bijna nergens mogelijk.

Bij de verhuur van een auto in Oostenrijk worden veel extra verzekeringen verkocht. Denk aan een verzekering voor glas- en dakschade en extra verzekeringen voor je banden. Het is altijd dubieus of je deze verzekeringen wel nodig hebt. Vraag de verhuurder altijd voor een aanbieding inclusief alle verzekeringen.

Extra aandachtspunten voor een huurauto in Oostenrijk

Sneeuwkettingen verplicht in OostenrijkIn Oostenrijk rijden is niet veel anders dan in Nederland behalve dat je wat ervaring moet hebben met het rijden in de bergen en het gebruik van de handrem.

Waar je in Oostenrijk wel op moet letten bij het huren van een auto is de winteruitrusting. Tussen 1 november en 15 april zijn winterbanden bijvoorbeeld verplicht. Net als het gebruik of bezit van sneeuwkettingen in winterse omstandigheden. Vooral de sneeuwkettingen zijn voor de verhuurders een extra bron van inkomsten. Een weekje sneeuwkettingen huren is vaak net zo duur als een setje kopen.

De Oostenrijkse autobaan is alleen toegankelijk voor auto’s met een tolvignet. Let goed op of dit vignet nog geldig is. De meeste huurauto’s zijn voorzien van een jaarvignet. Toch is het een puntje van aandacht vraag dit ook aan de verhuurder indien de auto geen Oostenrijks kenteken heeft. Laat het desnoods opschrijven op het huurcontract.

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

Autobaanvignet Oostenrijk 2020 duurder en hemelblauw

Autobaanvignet Oostenrijk 2020 duurder en hemelblauw

Vignetten Oostenrijk in 2020 een klein beetje duurder en Hemelblauw van kleurIn 2020 gebruik je in Oostenrijk ook gewoon een tolvignet voor het gebruik op de autobaan. Dat kan met de sticker voor op je voorruit of je koopt je digitale tolvignet online via de website...

Lees meer
Oostenrijk reisgids winnen?

Oostenrijk reisgids winnen?

Reisgids Oostenrijk winnen?Ga je dit jaar nog naar Oostenrijk? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op deze hele leuke ANWB reisgids. Deze reisgids is door onze redactie als beste reisgids voor Oostenrijk beoordeeld. (daarover schrijven we later meer)Reisgidsen...

Lees meer
Flexibel tol betalen in Oostenrijk

Flexibel tol betalen in Oostenrijk

Flexibel Tol betalen in Oostenrijk Recentelijk introduceerde ASFINAG de flexibele tol optie. Door je kenteken in de webshop van de Oostenrijkse wegbeheerder te registreren en te koppelen aan je creditcard kun je  moeiteloos doorrijden bij de tolpoortjes. één keer per...

Lees meer
Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Wil je ook leuke nieuwtjes, handige tips en updates over Oostenrijk in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Oostenrijk.nl

Je staat op de lijst, vanaf nu ontvang je iedere maand onze leuke nieuwsbrief!