Schoolvakanties in Oostenrijk

Schoolvakanties in Oostenrijk

Schoolvakanties in Oostenrijk

In Oostenrijk worden net als in Nederland de schoolvakanties zoveel mogelijk gespreid over het land.De Schoolvakanties vallen zoveel mogelijk samen met belangrijke feestdagen in Oostenrijk zoals Pasen en Pinksteren. Helaas betekend komt het dan voor dat deze schoolvakantie voor bijna alle Bundeslander van Oostenrijk samenvalt en dat heeft natuurlijk direct invloed op de prijzen van accommodaties en de beschikbaarheid. Tevens de eerste en laatste dag van een schoolvakantie erg druk op de doorgaande wegen en autobanen in Oostenrijk en daar buiten.

Voorjaarsvakantie 2020 in Oostenrijk

Burgenland 10 februari – 15 februari
Karinthië 10 februari – 15 februari
Neder-Oostenrijk 3 februari – 8 februari
Opper-Oostenrijk 17 februari – 22 februari
Salzburg 10 februari – 15 februari
Stiermarken 17 februari – 22 februari
Tirol 10 februari – 15 februari
Vorarlberg 10 februari – 15 februari
Wenen 3 februari – 8 februari

Paas vakantie 2020

De paasvakantie is voor alle regio’s gelijk, deze valt in 2020 tussen 13 april en 23 april. Deze valt een beetje afhankelijk van de scholen in Nederland deels samen met de Schoolvakanties in Nederland.

Pasen is trouwens in Oostenrijk een officiele feestdag, voor praktisch alle Oostenrijkers dus een lang weekend. Dat komt mede door goede vrijdag. Het Paasweekend is één van de drukste weekenden in de toeristische gebieden, het is tevens het laatste weekend van het skiseizoen voor veel skigebieden in Oostenrijk. (Mits er nog voldoende sneeuw ligt)

Pinksteren 2020 in Oostenrijk

Omdat Pinksteren vlak na pasen komt is er geen schoolvakantie in Oostenrijk. Wel zijn alle winkels in Oostenrijk op tweede pinksterdag gesloten. Veel musea en bezienswaardigheden in Oostenrijk zijn wel geopend. Hou wel rekening met extra drukte. 

Zomervakantie Oostenrijk 2020

schoolvakantie en zomervakantie in Oostenrijk

Voor de Zomervakantie 2020 is Oostenrijk opgedeeld in twee delen. De zomervakantie duurt in Oostenrijk tussen de 8 á 9 weken.

Burgenland,
Neder-Oostenrijk,
Wenen
4 juli  – 6 september
Tirol,
Vorarlberg,
Karinthië,
Opper-Oostenrijk,
Steiermark
11 juli – 13 september

Kerstvakantie 2020 in Oostenrijk

De Kerstvakantie in Oostenrijk valt samen met de Nederlandse vakanties. Alleen loopt de vakantie altijd door de offciele feestdag Drie Koningen. Deze valt in 2021 op een woensdag. Tijdens de kerstvakantie in Oostenrijk is het echt overal druk, praktisch heel Europa heeft op de zelfde tijd vakantie en de feestdagen zijn natuurlijk ideaal om er op uit te trekken. Regel je accommodatie in Oostenrijk tijdens de kerstvakantie dus niet op het laatste moment en boek zeker 10 tot 11 maanden van te voren. 

Vakantie in Oostenrijk

Genieten op de mooiste plekken van Oostenrijk

Landal heeft in Oostenrijk op de mooiste plekjes luxe vakantieparken gebouwd. Ideaal voor gezinnen en families. De vakantie-appartementen en bungalows zijn voorzien van een complete keuken en een gezellige woonkamer. Geniet van je vakantie zonder zorgen met Landal.