Rettungsgasse – Wat te doen bij een file

Oostenrijk is enorm populair onder Nederlanders, mede door de bereikbaarheid is het ideaal om met de auto te gaan Net als de komende maanden, gaan weer veel landgenoten op pad naar de wintersport in onder andere Duitsland en Oostenrijk.

In Nederland is het gebruikelijk dat de hulpdiensten in geval van een ongeval of nood situatie gebruik maken van de vluchtstrook, tenzij anders is aangegeven of de vluchtstrook ontbreekt. In Duitsland en vanaf 1 januari 2012 in Oostenrijk maken de reddingsdiensten geen gebruik van de vluchtstrook maar vormen de automobilisten in de file een vrije midden baan in andere woorden iedereen die op de linkerbaan rijdt gaat veel mogelijk naar links en iedereen op de rechterbaan gaat zoveel mogelijk naar rechts. Hierdoor krijgen de reddingsdienste genoeg ruimte en is men gemiddeld vier minuten sneller bij de slachtoffers. Het is nu een kwestie van tijd dat we dit in Nederland ook gaan invoeren.

Hoge boetes

Let op! als je ondanks de rettungsgasse toch in de wegstaat is de boete voor het hinderen van de hulpdiensten bijzonder hoog. Dit nemen de Oostenrijkers zeer serieus.

Onderstaand filmpje legt uit hoe het werkt, het is wel in het Duits.

 

terug

Klimt 2012 – 150 jaar kunstgeschiedenis

Kitzbühel Legendarische sportstad in Tirol

volgende