Skigebied Gargellen

Gargellen ligt aan het einde van een doodlopende weg, die zich al kronkelend naar boven werkt. Het plaatsje ligt op 1423 meter hoogte en is daarmee een sneeuw zekere locatie in het skigebied Montafon.   Omringd door hoge bergtoppen is het kleine dorpscentrum voorzien van diverse voorzieningen zoals een kleine supermarkt, een bakker en diverse skiverhuur winkeltjes.  Het skigebied rondom het dorp is dan ook meer geschikt voor beginners, maar voor gevorderde skiers zijn er genoeg uitdagingen te vinden in de diverse skiroutes en de off-piste mogelijkheden.

Gargellen ligt in een Schneeloch, en is daarmee één van de sneeuwzekerste plaatsen van Oostenrijk. Het gebeurt dan ook regelmatig dat de toegangsweg naar het dorp wordt afgesloten.

Authentieke Uitstraling

Het dorp is niet overlopen door massatoerisme, alleen in de weekenden kan het erg druk worden door vele dag gasten uit de omliggende plaatsen.  Gelukkig heeft het dorp zijn oude authentieke uitstraling weten te behouden. waardoor ook de rust en gegarandeerd is. Gargellen is een sfeervol en rust gevend dorp bekend.

Schafberg

Het skigebied is ingericht rondom de Schafberg, en bestaat voor het grootste deel uit makkelijke blauwe pistes. Zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen of beginnende skiërs.   Dit klinkt misschien saai voor de gevorderde skiër, maar gelukkig zijn de off-piste mogelijkheden legio.  De Madria Rundtour is zo’n uitdaging. Je passeert al skiënd twee keer de grens met Zwiterland en kunt doorskiën naar het Zwitserse Klosters.  De andere skigebieden in het Montafon gebied zijn door skibussen goed ontsloten.

Geen langlauf mogelijkheden

Gargellen heeft geen loipes voor langlaufers, zij kunnen beter voor een ander dorp kiezen in het Montafon gebied. De dorpen Schruns, Partenen en St. Gallenkirch kennen een langlauf netwerk van rond de 60 kilometer.

Piste plan

Skigebied Gargellen

Accommodatie

Naast diverse kleine hotels en pensions kent Gargellen een luxueus Landal vakantiepark, het park bestaat uit diverse chalets met mooie 4 tot 8 persoons appartementen.  Verder worden er  verspreid door het gebied nog diverse vakantiewoningen en appartementen verhuurd door particulieren.

terug

Typisch Oostenrijks: Christkind, Weihnachtsgebäck en Krampus

Gastronomie – Dranken

volgende