Achensee - klein, knus en compact skigebied

Skigebied Achensee

De Achensee is een skigebied wat ik normaal gesproken paseer als ik van de Autobahn af duik, ik ben geen file rijder en kies er vaak voor om in de buurt van Holzkirchen de Autobahn te verlaten en door de schattige dorpjes in de Beierse Alpen te rijden, Het is zeker niet sneller, maar het rijdt wel heerlijk en bovendien valt er nog wat te zien ook.

De dorpen Pertisau, Maurach, Eben en Achenkirch liggen idyllisch rondom een prachtig bergmeer,  de hoogte van de dorpen ligt rond de 1.000 meter.  Samen vormen de dorpen de Urlaubsregion Achensee.

Klein en knus skigebied

Skigebied Christlum Achenkirch

Verwacht geen mega skigebied, bij elkaar hebben de dorpen ongeveer 42 kilometer aan pistes. de hellingen rondom Pertisau  – het centrum van het skigebied Achensee –  heeft 12 kilometer aan pistes waarbij er genoeg keuze is voor beginners en ervaren wintersporters.  Met de gratis skibus kun je ook in het naastgelegen Maurach kijken, daar vindt je nog eens 14 kilometer aan goed geprepareerde pistes.  Nog niet genoeg? Pak dan weer de gratis bus naar Achenkirch, daar vindt je nog eens 25 kilometer aan leuke afdalingen, en een funpark voor snowboarders in het skigebied Christlum.

Langlaufers paradijs

Het Skigebied Achensee is een geliefde plaats voor langlaufers. Tijdens de wintermaanden worden er meer dan 200 kilometer aan loipes gespoord. Je kunt echt de hele dag onderweg zijn en ondertussen kom je diverse leuke gezellige hutten tegen.

De Dorpen

zoals gezegd de vakantieregio rondom de Achensee bestaat uit meerdere dorpen. Verwacht in de dorpen geen uitbundige apres-ski of andere feesten. over het algemeen zijn de dorpen redelijk rustig.

Maurach

Het dorp ligt aan de doorgaande weg de B181, deze weg voert je van de Achenpaß richting de A12. Vanuit het dorp vertrekt de gondelbaan naar de Rofan een klein en knus skigebied.  Het dorp is een bonte verzameling van typische oostenrijkse boerderijen, en Gasthöfe.   Het leuke aan Maurach is dat veel hotels direct aan de piste zijn gelegen, dus bij voldoende sneeuw kun je praktisch tot de voordeur skiën.

Pertisau

PertisauBij Maurach verlaat je de B181 en binnen enkele minuten sta je in het typische bergdorpje Pertisau. Niet alleen in de winter is het hier leuk ook tijdens de zomermaanden is er genoeg te doen op de Achensee. een prachtig meer met veel watersport voorzieningen.  In Pertisau staat ook een oliemolen, van oliesteen uit de Karwendel wordt olie geperst, deze olie is niet om te stoken maar een basis voor veel cosmetische producten. Een bezoek aan het Tiroller Steinöl museum is zeker de moeite waard.

Vanuit Pertisau kun je het Karwendel Skigebied in, vlakke brede pistes en een paar liften zorgen voor het transport naar boven.  vanwege de kleinschaligheid van het skigebied zijn er bijna geen wachttijden voor de liften en vanaf de pistes wordt je iedere keer weer getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Achensee.

Achenkirch

Het dorpje ligt aan het begin van een imposant bergmassief, door de ligging tegen de Duitse grens kan het gebied rekenen op flink wat weekendgasten uit Duitsland. Je bent er vanuit München tenslotte in minder dan 2 uur.  De wintersport vindt voornamelijk plaats op de pistes van het Skigebied Christlum.  Verwacht in Achenkirch geen drukke apres-ski of andere huttengaudi. De prijzen in Achenkirch liggen wel beduidend lager dan in de overige delen van Tirol

Algemene informatie

website: www.christlum.at