Kitzsteinhorn – Kaprun

Kaprun is een geliefd skigebied en dankzij de gletsjer is het gebied ook praktisch sneeuwzeker te noemen. Samen met de skigebieden van Zell am See vormt het de Europa sportregion. Een skigebied wat niet tot de grootste van Oostenrijk behoord maar toch leuk kan meedoen vanwege de afwisselende pistes en de meer dan gezellige apres-ski.

Het skigebied

Het skigebied bestaat uit Kaprun en Zell am See, toch zijn beide dorpen niet met elkaar verbonden en ben je voor vervoer tussen de dorpen afhankelijk van skibussen. Deze rijden tussen de liften van de Maikogel, Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn gletsjer.

Kaprun is het dorp voor de beginnende wintersporter. De Maiskogel is door het beperkte hoogte en aanbod van pistes uitstekend geschikt voor beginners en gezinnen.

Door de lage ligging is het skigebied niet sneeuwzeker. Gelukkig maakt de gletsjer van de kitzsteinhorn veel goed. Met de liften naar de gletsjer wordt je in een razend tempo naar 3029 meter hoogte gebracht. De gletsjer wordt veel gebruikt als trainingslocatie van van de landenteams en voor de opleiding tot ski-instructeur.

In totaal kent de Kitzsteinhorm-Kaprun 61 kilometer aan pistes, waarvan 27 kilometer aan blauwe pistes, 30 kilometer aan rode pistes en 4 kilometer uitdagende zwarte pistes.  Offpiste skiën is ook mogelijk. De Langewied afdaling heeft een deel ongeprepareerde piste waarbij het goed vertoeven is voor de ervaren skiër.

De Après-ski

Kaprun is het epi-centrum van de apres-ski. De gezellige bars en uitstekende restaurants zijn gedurende het wintersportseizoen in optima fora uitgerust en berekend op de grote groepen feestvierders.

De dorpen

Het skigebied bestaat uit het dorp Kaprun en Zell am See. Kaprun is van de dorpen de bekendste en heeft het meest te bieden.  Er is een groot aanbod van Hotels en appartementen in het dorp en verder natuurlijk de nodige restaurants.  In Zell am See tref je net als in Kaprun meerdere hotels aan en meer dan 90 verschillende restaurants. De doelgroep van Zell am See is vaak wat ouder dan in Kaprun

Hoe kom je in Kitzsteinhorn – Kaprun

Kaprun is snel en makkelijk bereikbaar met de auto, trein of vliegtuig. We hebben diverse mogelijkheden voor je uitgewerkt.

met de auto naar Kaprun

De snelste route vanaf Utrecht naar Kaprun is via de A3 richring Oberhausen, Frankfurt am Main en Nürnberg. Dan verder op de A9 richting München en vanaf daar de borden richting Kufstein volgen. Vanaf daar volg je de B172 en de B178 en vervolgens de B311 richting Zell am See/Kaprun de reistijd is ongeveer 9 uur zonder tussenstops.

met de trein naar Kaprun

Dagelijks is er een verbinding met de ICE (hogensnelheidstrein) naar München. Vanaf München reis je verder naar Salzburg en kun je verder naar het treinstation van Zell am See. Meer informatie over de treinreis naar Kaprun op de website van NS-international

Vliegen naar Kaprun

Vliegen is de snelste manier om in Kaprun te komen, vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam vliegen Transavia en Easyjet regelmatig naar Salzburg. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 80 kilometer naar Kaprun. Diverse taxi en shuttle bussen wachten de vliegtuigen op.