Salzburger Land

Het Salzburger land in Oostenrijk is voor wintersporters een veelzijdige regio van Oostenrijk. De meer dan 100 skigebieden verdeeld over 23 skiregio’s en  meer dan 2.500 kilometers aan skipistes zorgen er voor dat het aanbod van wintersport vakanties in deze regio overweldigend is.

Veel bekende wintersport dorpen

Wintersport en skien in Salzburger land

Het Salzburger land is de heimat van veel bekende wintersport dorpen, wat dacht je van Zell am See, Obertauern, Saalbach en Hinterglemm, maar ook de skidorpen Flachau en Wagrain liggen in dit deel van Oostenrijk. Ten opzichte van de bekende wintersport regio’s Tirol en Vorarlberg is het Salzburger Land wel anders, het doet wat minder tradioneel aan, geen idylische berghutten maar sprookjesachtige dorpen met kastelen en burchten.

De veelzijdige skidorpen zorgen ook voor voldoende variatie, of je nu als beginner naar het Salzburger land komt of al jaren op de lange latten staat. Het aanbod van blauwe, rode en zwarte pistes is absoluut de moeite waard.

Salzburger Land meer dan Wintersport

Wintersporten in Salzburgerland

Niet alleen wintersporters komen in het Salzburger Land tijdens een wintersport vakantie aan hun trekken, ook liefhebbers van lekker eten kunnen zich uitleven.

De Via Culinaria is een culinaire wegwijzer verdeeld over 8 routes, deze nemen je mee langs een culinaire reis langs alle culinaire hoogstandjes van het Salzburger Land. Voor de routes zijn meer dan 200 van de beste adressen zorgvuldig geselecteerd met drie eigenschappen in het achterhoofd, dat originaliteit, kwaliteit en authenticiteit met hoofdletters wordt geschreven door de gastronomen.

Salzburg de muzikale hoofdstad van Oostenrijk

Skigebieden in het Salzburgerland

Natuurlijk is er nog meer te doen dan wintersporten en lekker eten, Salzburg is de hoofdstad van het Salzburger Land en heeft op muzikaal gebied heel wat te betekenen, Mozart werd hier geboren en natuurlijk is Salzburg al jaren het decor van de beroemde film “de Sound of Music

De stad zelf is een bezoek meer dan waard, er zijn diverse bezienswaardigheden welke ook tijdens de wintermaanden geopend zijn.

Hoe kom je in het Salzburgerland

Het Salzburgerland is met de auto, de trein of het vliegtuig eenvoudig en redelijk snel te bereiken. Sinds een paar jaar wordt Salzburg tijdens de wintermaanden dagelijks vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven aangevlogen door Transavia. Dat maakt een wintersport vakantie nog aantrekkelijker, want wie vroeg vertrekt kan de zelfde dag nog op de pistes staan.

Met de auto naar het Salzburger Land

De snelste route naar het Salzburgerland is via de Duitse Autobahn, volg vanaf Utrecht de A12 richting de Duitse grens, dan de A3, richting Oberhausen, Frankfurt, en neem bij Nürnberg de A8 richting München, vervolgens wordt Salzburg al goed aangegeven. Voor de Autobahnen in Oostenrijk is een tolvignet verplicht.

Met het vliegtuig

Salzburg heeft een goede luchthaven en wordt zoals gezegd diverse keren per dag vanuit de bekende Nederlandse steden aangevlogen door Transavia. Vanaf Eindhoven vliegt Easyjet diverse malen per week naar Salzburg, en wie in de grensstreek met Duitsland woont kan even kijken wat Lufthansa aanbiedt vanaf Düsseldorf.

Vanaf de luchthaven rijden shuttle busjes of taxibusjes naar de diverse skigebieden. Wie met een grote groep reist kan hiermee zijn voordeel doen. Reis je met zijn tweetjes informeer dan een naar een huurauto, daarmee krijg je ook nog eens een beetje extra vrijheid en kun je eens buurten in een ander skigebied.

De Trein naar het Salzburgerland

Wie tijd genoeg heeft kan ook met de trein naar het Salzburger land, Salzburg zelf is goed bereikbaar via het Duitse netwerk van treinen waaronder de ICE (Duitse hoge snelheidstrein) Je moet dan wel een paar keer overstappen.  Er rijdt tijdens de winter ook een speciale wintersport trein, deze brengt je vanaf de Nederlandse stations in één keer in Oostenrijk. Deze treinen rijden voornamelijk tijdens de nacht je kunt dus proberen te slapen. Meer informatie over de treinen naar Salzburg op de website van NS international.