Skigebieden in de Steiermark

De Steiermark is het groene hart van Oostenrijk, Alleen in de winter veranderd al het groen in prachtige pistes, en is alles mooi wit.  De Steiermark ligt in het Zuid-Oosten van Oostenrijk, het landschap niet zo scherp als bijvoorbeeld Tirol,  het is meer heuvelachtig met af en toe een prachtige rotspiek. Dit maakt de wintersport er niet meer uitdagend onder. De nachtslalom van Schladming staat hoog aangeschreven onder de topskiërs.

De Steiermark is nog redelijk onontdekt door Nederlanders, dat gaat wel komen, het skigebieden zijn dankzij de goede infrastructuur goed bereikbaar. Toch kom je hier in vergelijking met Tirol weinig Nederlanders en Belgen tegen op de pistes.

Skigebieden in de Steiermark zijn

Schladming-Dachstein

Onbekend maar zeker de moeite waard, Schladming- Dachstein behoord tot de Ski Amade één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het gebied is een samenvoeging van diverse kleinere skigebieden en er wordt jaarlijk veel geld geïnvesteerd in nieuwe liften en voorzieningen voor kunstmatige besneeuwing van de pistes.  Het gebied is veelzijdig te noemen met verschillende mogelijkheden van wintersporten.

De Dachtstein toppen maken deel uit van dit skigebied, met een paar 3.000 meter hoge toppen wordt je hier getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de omringende bergen. Met helder weer zijn zelfs de bergen in Slovenië en de Tsjechische grens te zien.

Pistes en voorzieningen:

Met een skipas van Skiamade kun je gebruik maken van alle liften en voorzieningen in het totale skigebied.

Het Schladming Dachstein gebied is

Het gebied kent een aantal bekende skidorpen:

  • Schladming
  • Rohrmoos
  • Ramsau am Dachstein
  • Haus im Ennstal
  • Forstau
  • Pruggern
  • Pichel

website: www.schladming-dachstein.at

Die Tauplitz

Een waar familie skigebied, het is uitdagend genoeg voor doorgewinterde skiers maar biedt ook veel voorzieningen en makkelijk pistes voor beginners.   De Tauplitz is één van de meest sneeuwzekere gebieden van Oostenrijk. Daarmee is een perfecte wintersport dus eigenlijk gegarandeerd.

De pistes en de voorzieningen zijn modern, de snelle en comfortabele liften zorgen dat je snel en veilig boven aan de pistes komt.  Wil je naar de Tauplitz dan kun je  met het vliegtuig, de luchthaven van Salzburg is ongeveer 130 kilometer rijden voornamelijk over de autobahn, waardoor je in 1,5 uur in het dorp bent.

Het gebied kent de volgende skidorpen:

  • Tauplitz
  • Bad Mitterndorf

website: www.dietauplitz.com

Lachtal

Het kleine idyllische skigebied Lachtal is één van de kleinere skigebieden in de Steiermark en in Oostenrijk. Het gebied heeft ongeveer 25 kilometers aan blauwe rode en zwarte pistes. en ongeveer 10 kilometer aan uitdagende skiroutes door de prachtige bossen.  Naar boven wordt je door 2 moderne stoeltjesliften gebracht en verder zorgen 8 sleepliften voor het overige werk op de pistes.  Het Lachtal is niet bijzonder populair onder Nederlanders, het is voornamelijk een skigebied voor de inwoners van Graz en de omliggende gebieden.

website: www.lachtal.at

Loser-Altausee

Naast Lachtal behoort Loser-Altausee ook tot de kleinere skigebieden van Oostenrijk.  het ligt op een hoogte van 800 tot 1.800 meter en heeft 33 kilometer aan pistes waarbij blauwe pistes wel in het voordeel zijn.

Vier stoeltjesliften en 4 sleepliften zorgen voor snelle en comfortabele verbindingen tussen het dal en de pistes.

website: www.loser.at

Planneralm

Grote skigebieden tref je niet heel veel aan in de Steiermark, zo is de Planneralm met maar 15 kilometer aan pistes klein te noemen. Dat wil niet zeggen dat er niks te doen is. In de Planneralm tref je namelijk geen sneeuwkanonnen aan. Het is namelijk wel het hoogst gelegen skigebied van de Steiermark (tussen 16.00 en 2.200 meter). Je skiet of board dus alleen op echte sneeuw.

website: www.planneralm.at

Riesneralm

Dit kleine skigebied maakt deel uit van het grotere Schladming Dachstein gebied, en dat is best wel populair bij de Nederlanders. Echter de Riesneralm wordt eigenlijk een beetje vergeten en dat is jammer.

Het skigebied heeft 30 kilometer aan pistes en deze zijn ideaal voor beginners. De bosrijke omgeving en de mooie skipistes lopen door de bossen waardoor mist bijna geen kans krijgt.

drie moderne stoeltjesliften  een sleeplift en een zauberteppich zorgen voor het transport in het skigebied.

website: www.riesneralm.at