Achensee

De Achensee ligt ingeklemd tussen Tirol en de Duitse Deelstaat Beieren, vanaf München is het ongeveer 1,5 uur rijden via de schitterende Achenpass. Het skiegebied rondom de Achensee bestaat uit de dorpen Pertisau, Maurach,Achenkirch en Eben. alle dorpen liggen rond de 950 m hoogte.

Als bezoeker van het skigebied Achensee, kunt u als bezoeker met de toeristenkaart gebruik maken van de gratis skibus die pendeld tussen de dorpen. Waardoor het mogelijk is de diverse skigebieden te bezoeken.

Skigebied

In totaaal kent het gebied rondom de Achensee 50 km aan gevarieerde afdalingen,. Bij Achenkirch ligt het grootste gedeelte van de pistes met ruim 25 km. Daarnaast heeft Achenkirch de beschikking over voldoende mogelijkheden voor snowboarders.

Rondom de hellingen van Zwölferkopf (Pertisau) ligt nog 12 km pistes in diverse categorieën, en in het Rofangebergte (Maurach) ligt nog eens 14 kom aan afdalingen.

Langlaufen

De Achensee is een uitgesproken bestemming voor langlaufers een uitgebreid netwerk aan loipes (200 km) wordt dagelijks onderhouden.

Overzicht

Sleeplift(en): 21
Stoeltjeslift(en): 8
Cabinelift(en): 1
Pendelift(en): 1

Pistes

blauw (L): 14 km

rood (M): 25 km
Zwart (Z): 11 km
Totaal: 50 km