Achensee

Het prachtige en rustige skigebied Achensee ligt ingeklemd tussen Tirol en de Duitse Deelstaat Beieren, vanaf München is het ongeveer 1,5 uur rijden via de schitterende Achenpass. Het skiegebied rondom de Achensee bestaat uit de dorpen Pertisau, Maurach,Achenkirch en Eben. alle dorpen liggen rond de 950 m hoogte.

Skigebied Achensee

Als bezoeker van het skigebied Achensee, kunt u als bezoeker met de toeristenkaart gebruik maken van de gratis skibus die pendeld tussen de dorpen. Waardoor het mogelijk is de diverse skigebieden te bezoeken.

Skigebied

In totaaal kent het skigebiedAchensee 50 km aan gevarieerde afdalingen. Bij Achenkirch ligt het grootste gedeelte van de pistes met ruim 25 km. Daarnaast heeft Achenkirch de beschikking over voldoende mogelijkheden voor snowboarders.

Rondom de hellingen van Zwölferkopf (Pertisau) ligt nog 12 km pistes in diverse categorieën, en in het Rofangebergte (Maurach) ligt nog eens 14 kom aan afdalingen.

Langlaufen

Het skigebied Achensee is een uitgesproken bestemming voor langlaufers een uitgebreid netwerk aan loipes (200 km) wordt dagelijks onderhouden.

De dorpen

oals gezegd de vakantieregio rondom de Achensee bestaat uit meerdere dorpen. Verwacht in de dorpen geen uitbundige apres-ski of andere feesten. over het algemeen zijn de dorpen redelijk rustig.

Maurach

Het dorp ligt aan de doorgaande weg de B181, deze weg voert je van de Achenpaß richting de A12. Vanuit het dorp vertrekt de gondelbaan naar de Rofan een klein en knus skigebied.  Het dorp is een bonte verzameling van typische oostenrijkse boerderijen, en Gasthöfe.   Het leuke aan Maurach is dat veel hotels direct aan de piste zijn gelegen, dus bij voldoende sneeuw kun je praktisch tot de voordeur skiën.

Pertisau

Skigebied Achensee

Bij Maurach verlaat je de B181 en binnen enkele minuten sta je in het typische bergdorpje Pertisau. Niet alleen in de winter is het hier leuk ook tijdens de zomermaanden is er genoeg te doen op de Achensee. een prachtig meer met veel watersport voorzieningen.  In Pertisau staat ook een oliemolen, van oliesteen uit de Karwendel wordt olie geperst, deze olie is niet om te stoken maar een basis voor veel cosmetische producten. Een bezoek aan het Tiroller Steinöl  museum is zeker de moeite waard.

Vanuit Pertisau kun je het Karwendel Skigebied in, vlakke brede pistes en een paar liften zorgen voor het transport naar boven.  vanwege de kleinschaligheid van het skigebied zijn er bijna geen wachttijden voor de liften en vanaf de pistes wordt je iedere keer weer getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Achensee.

Achenkirch

Het dorpje ligt aan het begin van een imposant bergmassief, door de ligging tegen de Duitse grens kan het gebied rekenen op flink wat weekendgasten uit Duitsland. Je bent er vanuit München tenslotte in minder dan 2 uur.  De wintersport vindt voornamelijk plaats op de pistes van het Skigebied Christlum.  Verwacht in Achenkirch geen drukke apres-ski of andere huttengaudi. De prijzen in Achenkirch liggen wel beduidend lager dan in de overige delen van Tirol

Liften

Sleeplift(en): 21
Stoeltjeslift(en): 8
Cabinelift(en): 1
Pendelift(en): 1

Pistes

Blauw: 14 km
Rood: 25 km
Zwart: 11 km
Totaal : 50 km

Voorzieningen/algemene informatie

Hoogste punt 1840 m
Funpark: ja
Skischolen
: 6 (online reserveren)
Skiverhuur: Ja (online reserveren)

Afstand vanaf Utrecht: 886 km
Afstand vanaf Antwerpen: 875 km

Hotels: 4 hotels bij Booking.com
Appartementen: Belvilla

Voordelen Skigebied Achensee

Rustig skigebied
Verwacht geen uitbundige après-ski in Achensee, het skigebied richt zich vooral op ouderen en gezinnen. Doordeweeks zijn de pistes vrij rustig, in het weekend drukker door daggasten uit de omgeving van München

Goed gebied voor Beginners
Door het kleinschalige karakter van het skigebied zijn de pistes ideaal om te leren skiën.

Gezinsvriendelijk
Het skigebied Achensee is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het skigebied voelt klein aan maar alle voorzieningen zijn aanwezig voor de perfecte gezinsvakantie.

Ligging
Het skigebied is zeer makkelijk bereikbaar en ligt op nog geen 940 kilometer van Utrecht. Wie een beetje oplet kan voordat de files beginnen de snelweg verlaten en binnendoor naar Achensee rijden.

Prijsniveau
Het skigebied is niet al te groot en daardoor liggen de prijzen in verhouding met grotere skigebieden een stuk lager. Zowel accommodatie als de prijzen in de restaurants.

Nadelen Skigebied Achensee

Weinig uitdaging voor gevorderde wintersporters
De meer ervaren wintersporters is in Achensee snel uitgekeken, de slechts 11 kilometer zwarte pistes heb je dan snel gezien. Verder zijn er beperkte offpiste mogelijkheden.

Après-ski
Er zijn genoeg plekken om na het skiën een biertje of een Schnaps te drinken, alleen verwacht geen grote feesten en clubs op na het skiën nog even te borrelen.

Weinig variërende pistes
Door de kleinschaligheid van het skigebied zijn de pistes ook niet al te groot ondanks dat je kunt wisselen tussen de gebieden.