Kitzbühel – Kirchberg

De Hahnenkam, de Streiff, De Mausefalle, allemaal bekende namen en allemaal te vinden in het skigebied Kitzbühel – Kirchberg. Ieder jaar vindt in januari namelijk de Hahnenkamm afdaling plaats. een skipiste die zich mag meten met de steilste ter wereld en een onderdeel van de wereldkampioenschappen skiën.

Genoeg over de Hahnenkam, we gaan het hebben over het leuke skigebied rondom Kitzbühel. Tijdens de drukke vakantieperiodes tref je in het skigebied veel Nederlanders aan, je kunt bij één van de snackbars dan ook genieten van een Frikandel of een Kroket, of je daar op zit te wachten in Oostenrijk? Ik denk persoonlijk van niet, want de Oostenrijkse keuken is natuurlijk veel lekkerder.

Het skigebied

De bergen verliezen in de Kitzbühel alpen haar scherpe randjes, en voelen daarmee eigenlijk glas aan, prachtige glooiende weilanden veranderen dan ook in mooie pistes in de winter. De hypermoderne sneeuwkanonnen zorgen  tussen december en april voor een verhoogde sneeuwzekerheid.

Kitzbuhel

Je kunt goed zien dat er in in Kitzbühel de afgelopen jaren veel geld is geïnvesteerd. Er zijn nieuwe liften bijgekomen, de 3S is daar een goed voorbeeld van. Deze nieuwe cabine-baan brengt je van Kirchberg naar de Jochberg. Veel oude stoeltjesliften zijn vervangen voor moderne liften met zitverwarming, bubbles en een speciale instap voor kinderen. En als laatste is er nu een verbinding met het skigebied Wilder Kaiser via de Ki-West lift richting Westendorf.

De dorpen

In het skigebied Kitzbühel- Kirchberg liggen naast de twee dorpen ook de kleinere dorpen Aschau, Pass Thurn, Aurach Hollerbach en Jochberg. Eigenlijk kun je Kitzbühel geen dorp meer noemen, het heeft een heus centrum en de decadentie druipt wel van de meeste winkels af. Voor menig wintersporter in dit stadje blijft het bij window-shoppen. De winkeliers richten zich dan ook voornamelijk op de rijkere toeristen.

Kirchberg is in de afgelopen jaren redelijk uitgebreid, er is veel geld geïnvesteerd in de modernisering van de hotels, en apres-ski gelegenheden. Kirchberg is erg populair onder Nederlanders en daar speelt de plaatselijke gastronomie dan ook handig op in.

Hoe kom je in het skigebied Kitzbühel – Kirchberg

Het Skigebied is met de auto, trein en vliegtuig snel en makkelijk te bereiken.

Met de auto naar Kitzbühel

Vanaf Utrecht is het ongeveer 900 kilometer en 9,5 uur rijden zonder tussenstops De snelste route is via de a3 richting München, en dan via de A9, en A 8 richting Kufstein. Bij afslag 6 (Kufstein volg je de B173 en de B178 richting Kitzbühel

Met het vliegtuig naar Kitzbühel

De Luchthavens Innsbruck en Salzburg liggen binnen 90 kilometer van Kitzbuhel, Transavia vliegt tijdens het winterseizoen dagelijks op deze luchthavens. Een andere optie is de luchthaven van München, deze internationale luchthaven wordt dagelijks meerdere keren aangevlogen door KLM en Lufthansa. Vanaf alle luchthavens rijden schuttles en taxi’s naar de skigebieden.

Met de trein naar Kitzbühel

Dagelijks rijden er treinen naar het hauptbahnhof van Kitzbuhel, wie goed zoekt op internet kan leuke aanbiedingen vinden, probeer bijvoorbeeld eerst de website van de Bahn. er zijn aanbiedingen te vinden van € 39 in de tweede klas vanaf ieder station in Duitsland. De Speciale wintersporttrein stopt in Kufstein, vanuit Kufstein kun je met het openbaar vervoer verder reizen naar Kitzbühel.