Solden – Otztal Arena

Skigebied solden oostenrijk

In het beroemde Ötztal liggen meerdere grote skigebieden, Sölden behoort tot één van de grootste en ook wel één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk onder Nederlanders en Belgen.  De in totaal meer dan 140  kilometers aan piste zorgen er voor dat je je in ieder geval niet gaat vervelen in dit leuke skigebied.

Het Skigebied laat zich makkelijk delen in drie gebieden, De Giggijoch, de Gaislochkogl, en de gletsjers.  De twee gletsjers zijn praktisch het hele jaar geopend, zodat je ook in de zomer nog eventjes kun skiën.

Voor het betere en snelle wintersportwerk zijn de pistes op de Gaislochkogl perfect, deze liggen rond 3.000 meter hoogte en daarmee praktisch het hele wintersportseizoen sneeuwzeker.  Een snelle hypermoderne gondel brengt je naar dit prachtige skigebied.

De Giggijoch bereik je met een andere lift, en voelt wat rustiger, de brede pistes zijn uitstekend voor beginners en gezinnen.  Daarnaast is er een leuk en uitdagend funpark.

De in totaal 146 kilometer aan pistes bestaat uit 70 km makkelijke blauwe pistes, 45 kilometer rode pistes en voor de fanatieke wintersporters zijn er 31 kilometer aan zwarte pistes in het skigebied van Sölden.

Apres-ski

het feesten na een dagje skiën is in Sölden geen probleem, sterker nog het lijkt hier wel uitgevonden te zien aan de grote hoeveelheden aan bars, cafes, clubs en discotheken. De apres-ski gaat in Sölden door tot in de late uurtjes.

De dorpen

Skigebied solden oostenrijk

Sölden,  het is langgerekt dorp de wintermaanden staan volledig in het teken van de wintersport en ‘s avonds is “die Hölle los”  van gemutliche stuben, waar je lekker een Oostenrijks biertje kunt drinken met een Schnapps en typische Tiroller muziek, tot paaldansclubs waarbij een lapdance zeker niet vergeten wordt. Aan de andere kant is het dorp typisch Tirols met de mooie traditionele huizen.  Het is dus een beetje van twee werelden.

Zoek je liever de rust op, en is de apres-ski geen issue voor jou? Kies dan voor een accommodatie in het dorp Vent, hier is alles zoals vroeger en gaat het er nog “uhrig” aan toe.

De echte wintersporters zoeken een verblijf in Hochsölden, dit hoteldorp ligt praktisch aan de pistes, hoog boven het dal en dat is natuurlijk ideaal om de skidag te beginnen.

Accommodatie in Sölden

Er zijn in Sölden meer dan 100 hotels, pensions, gasthofen en nog tientallen appartementen te vinden. Van super eenvoudig tot super-de-luxe 5 sterren hotels.  De meeste hotels zijn te vinden rondom de gondelbaan van de Giggijoch,

hoe kom je in Sölden?

het skigebied Sölden is makkelijk en snel bereikbaar met de auto en het vliegtuig.

Met de auto:

Vanaf Utrecht is Sölden ongeveer 10 uur rijden (zonder tussenstops en files) de afstand is net geen 900 kilometer.  De snelste route is via de Fernpaß en Reutte en dan via de B186 naar Sölden, een autobahnvignet is eigenlijk niet nodig. meer informatie over de snelste route naar Sölden vindt je hier

Met het vliegtuig:

Sölden ligt dichtbij de luchthaven van Innsbruck, Transavia vliegt in de wintermaanden diverse keren per week van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar de hoofdstad van Tirol. Vanaf de luchthaven rijden diverse shuttles naar het skigebied. Eventueel kun je bij je accommodatie alvast een transfer boeken.  Meer informatie over vliegen naar Tirol lees je hier.

Met de trein:

Wie liever met de trein reist kan binnen 11 uur in Sölden zijn,  Het grootste deel van de treinreis gaat met de hogesnelheidstrein. het laatste stuk vanaf het Ötztal Bahnhof gaat met de gele Postbus.  In het wintersportseizoen rijdt er ook een speciale skitrein.

Algemene informatie:

website: www.soelden.com