Zillertal Arena

Het Zillertal, onmogelijk om hier geen Nederlanders tegen te komen, dat gaat je werkelijk niet lukken en dat is ook wel een beetje logisch want het Zillertal is één van de – zoniet het – populairste skigebied van Oostenrijks voor Nederlanders.

Het skigebied van Zillertal

ZillertalDe Zillertal Arena is één van de grotere skigebieden van Oostenrijk, de combinatie van goede pistes, uitstekende en moderne liften en een meer dan gezellige apres-ski zorgen er voor dat het skigebied een magische aantrekkingskracht heeft op Nederlanders en Belgen.

De dorpen Gerlos, Zell am Ziller Hochkrimml, en Köningsleiten zijn voor het hele skigebied de perfecte dorpen om te overnachten en te feesten. Gerlos is van al deze dorpen toch wel de populairste bestemming

Het skigebied beschikt over 143 kilometer aan piste en 51 moderne liften en kabelbanen. Verdeeld over een lang gebied van ongeveer 20 kilometer.  De dorpen zijn onderling goed met gratis ski-bussen verbonden dus je kunt een keertje stoppen in één van de andere dorpen.

Het skigebied is zoals gezegd erg bekend onder Nederlanders, de skischolen werken dan ook met veel Nederlandse skileraren wat wat wel zo fijn is voor de kinderen.  Omdat de Apres-ski in het Zillertal een belangrijk deel uit maakt van de wintersport beleving is het ieaal voor wintersporters welke opzoek zijn naar de combinatie van skiën of snowboarden en een feestje na de sportieve activiteiten.

De Dorpen in Zillertal Arena

Het skigebied bestaat uit de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Krimml en Köningsleiten.

Gerlos

Zie Gerlos als het centrum van het skigebied, aan de lange weg door het dorp zijn de meeste hotels en appartementen te vinden. Gerlos ligt gunstig ten opzichte van de pistes en liften en je vindt hier ook de meeste apres-ski mogelijkheden van het gebied.  Gerlos is van alle dorpen in de Zillertal Arena ook het meest populaire dorp onder Nederlanders.

Köningsleiten

Het ligt hoger dan de andere dorpen en daarmee is de sneeuwzekerheid een stuk hoger.  Het dorp bestaat voornamelijk uit typische Oostenrijkse chalets en er worden veel appartementen verhuurd. Het is in Köningsleiten in ieder geval een stuk rustiger dan in Gerlos.

Zell am Ziller

het grootste dorp van de drie dorpen in de Zillertal Arena, waarbij de apres-ski niet overdreven aanwezig is.  Het dorp is ideaal voor gezinnen.  Sinds 2015 is er een piste tot in het dorp.

Meer informatie:

website: www.zillertalarena.com