Zillertal Arena

Het Zillertal, onmogelijk om hier geen Nederlanders tegen te komen, dat gaat je werkelijk niet lukken en dat is ook wel een beetje logisch want het Zillertal is één van de – zo niet het – populairste skigebieden van Oostenrijk voor Nederlanders.

Zillertal skigebied

Het skigebied van Zillertal

De Zillertal Arena is één van de grotere skigebieden van Oostenrijk, de combinatie van goede pistes, uitstekende en moderne liften en een meer dan gezellige apres-ski zorgen er voor dat het skigebied een magische aantrekkingskracht heeft op Nederlanders en Belgen.

De dorpen Gerlos, Zell am Ziller Hochkrimml, en Köningsleiten zijn voor het hele skigebied de perfecte dorpen om te overnachten en te feesten. Gerlos is van al deze dorpen toch wel de populairste bestemming

Het skigebied beschikt over 143 kilometer aan piste en 51 moderne liften en kabelbanen. Verdeeld over een lang gebied van ongeveer 20 kilometer.  De dorpen zijn onderling goed met gratis ski-bussen verbonden dus je kunt een keertje stoppen in één van de andere dorpen.

Het skigebied is zoals gezegd erg bekend onder Nederlanders, de skischolen werken dan ook met veel Nederlandse skileraren wat wat wel zo fijn is voor de kinderen.  Omdat de Apres-ski in het Zillertal een belangrijk deel uit maakt van de wintersport beleving is het ieaal voor wintersporters welke opzoek zijn naar de combinatie van skiën of snowboarden en een feestje na de sportieve activiteiten.

De Dorpen in Zillertal Arena

Het skigebied bestaat uit de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Krimml en Köningsleiten.

Gerlos

Zie Gerlos als het centrum van het skigebied, aan de lange weg door het dorp zijn de meeste hotels en appartementen te vinden. Gerlos ligt gunstig ten opzichte van de pistes en liften en je vindt hier ook de meeste apres-ski mogelijkheden van het gebied.  Gerlos is van alle dorpen in de Zillertal Arena ook het meest populaire dorp onder Nederlanders.

Köningsleiten

Het ligt hoger dan de andere dorpen en daarmee is de sneeuwzekerheid een stuk hoger.  Het dorp bestaat voornamelijk uit typische Oostenrijkse chalets en er worden veel appartementen verhuurd. Het is in Köningsleiten in ieder geval een stuk rustiger dan in Gerlos.

Zell am Ziller

het grootste dorp van de drie dorpen in de Zillertal Arena, waarbij de apres-ski niet overdreven aanwezig is.  Het dorp is ideaal voor gezinnen.  Sinds 2015 is er een piste tot in het dorp.

Liften

Sleeplift(en): 18
Stoeltjeslift(en): 21
Cabinelift(en): 13
Pendelift(en): 0

Pistes

Blauw: 43 km
Rood: 89 km
Zwart: 11 km
Totaal : 143 km

/go/tui-zillertal(opent in een nieuwe tab)

Voorzieningen/algemene informatie

Hoogste punt: 2500 m
Funpark: ja
Skischolen
: 26 (online reserveren)
Skiverhuur: Ja (online reserveren)

Afstand vanaf Utrecht: 931 km
Afstand vanaf Antwerpen: 921 km

Overnachten: >400 accomodaties bij Booking.com
Appartementen: Belvilla

Prijzen in het Zillertal

Liftpas:
1 dag: € 57,50
2 dagen: € 114,00

Taxi van Innsbruck naar Gerlos: € 125,00
Accommodatie laag seizoen € 65 – 100
Accommodatie hoog seizoen € 100 – 250

Wiener Schnitzel € 15 – 20
Burger: € 14 – 18
Bier 0,5 l :€ 4,50 – 5,50
Cappuccino: € 2,90 – 3,90
Kopje koffie: € 2,50 – 2,90

Voordelen Skigebied Zillertal

Gezellig skigebied
Eigenlijk moet ik après-ski met hoofdletters schrijven want het lijkt wel uitgevonden te zijn in Zillertal. Vooral in Gerlos en Zell am Ziller is het iedere avond feest.

Goed gebied voor Beginners en gevorderden.
Het skigebied Zillertal is voor iedere wintersporter geschikt, of je begint met skiën of al de nodige ervaringen hebt.

Gezinsvriendelijk
Het Zillertal is de perfecte plek voor een gezinsvakantie. Vanuit de dorpen Königleiten en Gerlos gaan de kinderen direct vanuit het dorp de skipiste bij de skischool op.

Ligging
Het skigebied is zeer makkelijk bereikbaar en ligt op nog geen 940 kilometer van Utrecht. Tijdens de vakantieweken en de wisselweekenden is het erg druk. Dat kan leiden tot files en lange wachttijden op de enige toegangsweg naar het Zillertal.

Ook voor een korte weekend trip is het Zillertal interessant. De luchthaven van Innsbruck ligt op ongeveer 60 kilometer van het skigebied

Prijsniveau
De prijzen in het skigebied Zillertal liggen op een normaal niveau. Voor de grote van het skigebied en de voorzieningen zijn de liftprijzen ook gemiddeld.

Nadelen Skigebied Zillertal

Weinig off-piste mogelijkheden
Er zijn in het gebied vrij weinig plekken voor off-piste skiën.

Druk
Tijdens de schoolvakanties (zowel Nederland, Duitsland als Oostenrijk) is het erg druk . Dat zorgt voor lange files en hogere prijzen bij accommodaties.

Meer informatie:

website: www.zillertalarena.com