Steiermark investeert in Wintersport

De regio Steiermark heeft het afgelopen zomerseizoen niet stil gezeten, om een sneeuwzeker winterseizoen te garanderen is zijn er miljoenen geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en liften.

Schladming
De voorbereidingswerkzaamheden voor het WK skiën 2013 in Schladming/Steiermark zijn reeds in volle gang. De komende maanden wordt ca. € 26 mln geïnvesteerd met de realisatie van het nieuwe dalstation „Planet Planai“, een koppelbare 8-persoons stoeltjeslift, waardoor ook de verbinding met de Hauser Kaibling verbeterd wordt.
In dit nieuwe dalstation ontstaat een zogenaamde „One-Stop-Shop“. Op een centrale plek wordt de gast een complete service voor zijn vakantie geboden. Van hotel-bemiddeling, skischool, skihuur, regelen van de skipas tot en met een rafting- of wandelgids in de zomermaanden, maar ook een skishop met skidepot kan hier geregeld worden. Bijzonder is ook de architectuur. Een speciaal verlichting-systeem (LED technologie) op de façade, dat in de Alpen voor het eerst ingezet wordt, geeft het bouwwerk elk moment van de dag een bijzondere uistraling. www.planai.at

Ski Reiteralm
Een positieve ontwikkeling op de Reiteralm is de bouw van de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift „Preunegg Jet“ en de realisatie van enkele nieuwe pistes met sneeuwkanonnen. De lift wordt uitgerust met lederen zittingen met stoelverwarming.
www.ski-reiteralm.at

Hauser Kaibling
Op de ernaast gelegen Hauser Kaibling worden de investeringen ook deze winter weer doorgezet. Belangrijk is een 800m² groot servicecentrum op 1.424 m hoogte en de uitbreiding van het aantal sneeuwkanonnen.
www.hauser-kaibling.at

Tauplitzalm
Op de Tauplitzalm stond ooit de eerste skilift van de Steiermark. De afgelopen jaren is het in dit gebied wat rustiger geworden maar nu is dit skigebied bezig uit zijn slaap te ontwaken. Na het nieuwe wellness-therme met hotel dat afgelopen jaar gerealiseerd werd wordt er dit jaar volop in het skigebied geïnvesteerd (€ 17,5 mln). De belangrijkste ontwikkeling is de langste cabinebaan van Steiermark op de Mitterstein. Deze 8-persoons cabinebaan wordt 2,5 km lang. Per uur zullen ca. 2.400 personen vervoerd worden van en naar het 42 km grote skigebied worden gebracht. Er zullen ook nieuwe pistes bij komen die uiteraard ook besneeuwd kunnen worden.
www.dietauplitz.com

terug

Transavia nog vaker naar Oostenrijk

Wildschönau:Wintersport bestemming voor het hele gezin

volgende