Stubaital: verkozen tot beste familie skigebied

Het Stubaital is door de ADAC skigids en het online Skiportal www.skigebiete-test.de tot familie-vriendelijkste skigebied verkozen. Speciale familieservice, kinder-skischolen en –opvang onder professionele begeleiding zorgen voor ontspannen vakantiemomenten. Ouders en kinderen genieten van een ontspannen gezinsvakantie in het Stubaital. Van familie-vriendelijke accommodaties met kinderprogramma tot en met de perfecte verzorging van de kleintjes in de kinderopvang die nog niet op de ski’s kunnen staan. Kinderen kunnen terecht in het Kinderland-kinderopvang in Gamsgarten op de Stubaier gletsjer. Professionele en opgeleide verzorgers zorgen dagelijks van 9 tot 16 uur voor de kleintjes vanaf 3 jaar oud, die zich met het uitgebreide knutsel- en speelprogramma geen moment zullen vervelen. Ook de prijzen zijn familievriendelijk. Kinderen onder de 10 jaar skiën onder begeleiding van een ouder gratis in alle vier skigebieden van het dal. De inzet en verbeteringen in het aanbod worden gewaardeerd door de vele stamgasten, de ADAC-skigids 2011 en het online Skiportal www.skigebiete-test.de , die het Stubaital in Tirol opnieuw als familievriendelijkste skigebied van de Alpen uit 1.500 skigebieden verkozen.

BIG service

Gezinnen die in een van de 9 partnerbedrijven van het BIG Family Ski-Camp verblijven, profiteren van een exclusieve service. Op verzoek worden de kinderen `s ochtends met een shuttle-service bij het hotel opgehaald en naar de skischool bij het dalstation van de Stubaier gletsjer gebracht. Bovendien ontvangen zij 10% korting op de skilessen van de skischool in Neustift. Er zijn speciale poortjes voor skischoolgroepen, zodat zij gemakkelijk en snel de berg op komen. Boven bij het station Gamsgarten is een speciaal gebied voor skischolen afgezet met 4 tovertapijten, een heuvelbaan en een sneeuw-carrousel. Mocht een kind even een pauze nodig hebben, dan staan er extra kinder-tantes klaar die voor hen zorgen zodat de rest van de groep ongestoord verder kan skiën. `s Middags eten de kinderen in het B.Big kinderrestaurant. Verder biedt de Stubaier gletsjer extra brede pistes en een speciale piste voor gezinnen en senioren waar zij weg van alle hectiek rustig kunnen oefenen. De jeugd bevindt zich daarentegen op de Gaisskarferner, waarmee het uitgebreide Gletscherpark MOREBOARDS Stubai Zoo tot een van de nieuwste top-locaties onder snowboarders en freeskiërs behoort.

Ronny’s Kinderland in der Schlick 2000

De tegenhanger van het Family Ski-Camp is Ronny’s Kinderland in het skicentrum Schlick 2000, een ideaal familie-skigebied. Sinds 13 jaar is Ronny de mascotte van de Skischool Stubai, die onder leiding van Sepp Rettenbacher in de top 3 van skischolen in Tirol staat. Bijzonder is het kindernest het het middenstation Froneben waar de allerkleinsten vanaf 3 maanden terecht kunnen en met liefde verzorgd worden. Naast speelmogelijkheden is er ook een rust- en slaapruimte ingericht. Voor de eerste skibeginselen kunnen de kinderen op de oefenweide met tovertapijt terecht. De echte praktijk leren de kinderen op de oefenweide Schanzlin en in het complete skigebied van Schlick 2000, waar men gemakkelijk op de blauwe pistes beneden komt. Over het Stubaital De Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk, en door het online portaal www.snow-online.de benoemd als winnaar in de categorie „sneeuwzekerheid“, biedt 110 km pistes, skiplezier en sneeuwzekerheid van oktober tot en met mei. Daarnaast kan men ook terecht op de pistes in het skicentrum Schlick 2000 in Fulpmes, in het familieskigebied Serlesbahnen bij Mieders of bij de Elferbergbahn in Neustift. Meer informatie over het gebied, accommodaties, arrangementen en evenementen etc. is te vinden op www.stubai.at.

terug

Wildschönau:Wintersport bestemming voor het hele gezin

Extra lang skien in Karinthië

volgende