Tirol 10 dagen op slot

De corona ellende houdt gewoon niet op. Ondanks dat afgelopen maandag de lockdown voor winkels en dienstverleners werd beëindigd is in Tirol de situatie op dit moment zeer ernstig. Dit komt door de uitbraak van de Zuid-Afrikaanse mutatie van het virus welke op dit moment bij 430 bewoners van Tirol is vastgesteld. Daarom gaat Tirol 10 dagen op slot

Tirol alleen verlaten met een negatieve test

De Bundesregierung van Oostenrijk heft Tirol tot een zogenaamde rode zone verklaard. Dat wil zeggen dat je de deelstaat alleen mag verlaten met een negatieve test. De inwoners van Osttirol en kinderen zijn uitzondert van het testen.

Deze zeer drastische maatregel om de verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant te voorkomen komt in Tirol keihard aan. De maatregel geldt voorlopig voor 10 dagen.

Cluster in Schwaz

De bestemmingen met de Zuid-Afrikaanse variant hebben voornamelijk in het plaatsje Schwaz plaats gevonden. De mutatie is waarschijnlijk door een groep hoteliers die in Zuid-Afrika op golfvakantie zijn geweest het land binnen gebracht. De plaatselijke bevolking is dan ook des duivels op deze groep personen die zich niet aan de zeer strenge regels in Oostenrijk heeft gehouden en ondanks de waarschuwingen toch op reis is gegaan.

Strenge controles bij de grenzen

Grenscontroles tirol 10 dagen op slot

De politie controleert samen met de bundesheer (Oostenrijkse landmacht) met 1.000 medewerkers de in- en uitreizende personen op de aanwezigheid van een negatieve test. Wie toch zonder test wordt betrapt moet rekenen met een boete van 1.450 euro. De grenscontroles tussen Duitsland en Oostenrijk bij de Beierse grens worden de komende dagen ook verscherpt. Wie niks in Tirol te zoeken heeft blijft dan ook beter thuis.

Wanneer mag je weer naar Oostenrijk?

Meld je nu aan op de leukste Oostenrijk nieuwsbrief van Nederland en België. Maandelijks de leukste en beste tips voor een vakantie naar Oostenrijk .

terug

Know How: Noodgeval in de bergen

Krapfen – Oostenrijkse Donuts?

volgende