Bezienswaardigheden in Tirol

Bezienswaardigheden in Tirol

Tirol is één van de populairste bestemmingen in Oostenrijk. Logisch er is namelijk genoeg te doen en het gebied is volledig ingespeeld op de vakantiegangers. Of je nu komt om te wandelen, fietsen of om te wintersporten er is genoeg te doen. We hebben een aantal bezienswaardigheden in Tirol op een rijtje voor je gezet. De meeste bezienswaardigheden in Tirol hebben we in de afgelopen jaren zelf bezocht.

Innsbruck

Innsbruck bezienswaardigheden in Tirol

De stad Innsbruck heeft een eigen hoofdstuk op deze website. Toch zijn de bezienswaardigheden noemenswaardig, zoals de historische binnenstad, met het beroemde Goldenes Dachl, De Hofburg, en de prachtige Dom van Innsbruck. Het is een leuke bestemming voor als het weer op de pistes een keertje niet meewerkt. Of als een uitstapje om even te relaxen na een paar dagen wintersporten.

Swarovski Welten

Swarovski wereld Innsbruck

Vlakbij Innsbruck in het dorpje Wattens liggen de Swarovski Welten. Een wereld van glimmende steentjes van de beroemde sieraden. Je wordt bij aankomst al begroet door de vriendelijke reus. in 2015 is het museum volledig gerenoveerd en verbouwd, en is de belevenis gewoon bijzonder. Het middelpunt van de Swarovski Welt is de wolk gemaakt uit meer dan 800.000 Swarovski Kristallen.

Swarovski Kristallwelten
Kristallweltenstraße 1
6112 Wattens · Austria
website: kristallwelten.swarovski.com

Slot Ambras

Slot Ambras

Het slot Ambras is een kasteel in één van de stadsdelen van de mooie stad Innsbruck. Je kunt Kasteel Ambras zien als een dependance van het Kunsthistorische museum in Wenen. De prachtige Renaissance bouwstijl is het toonbeeld van het slot. Het slot werd gebouwd door Ferdinand II van Tirol. Hij bracht zijn portreten- en harnassen-collectie onder in het kasteel. Deze verzamelingen zijn ondertussen voor een groot deel overbracht naar het museum in Wenen. In de zomermaanden worden er in Schloss Ambras diverse concerten gegeven. De Engelse tuin om het kasteel is dan een plaatje om te zien. Het is één van de meest bijzondere kastelen tussen de bezienswaardigheden in Tirol.

Kasteel Ehrenberg

Bezienswaardigheden Tirol

Een leuke bestemming met kinderen. In de ruïnes van burg Ehrenberg op 1.100 meter hoogte komen ridders namelijk weer tot leven. De onneembare vesting Ehrenburg diende vroeger als tolhuis tussen de noordelijke en zuidelijke handelsroutes. Heden ten dagen is de Burg Ehrenberg de oudste en belangrijkste vestingen van Tirol op nog geen steenworp van de belangrijke kastelen zoals Ludwig II, en de Duitse kastelen Neuschwanstein en Hogenschwangau.

Van kinderen worden hier ridders of prinsessen gemaakt met het magische zwaard. Meldt je bij het informatie centrum van de burcht en ze vertellen je graag meer over de tradities. Binnenkort een eigen pagina over Burg Ehrenberg.

Burg Ehrenberg
Klause 1
Reutte/Tirol
website: www.ehrenberg.at

Tiroler Volkskunstmuseum

Een echt ambachten-museum met een lange geschiedenis, al in 1888 besloten men om in Innsbruck een Volkskunde museum op te richten. Naast de (oude)ambachten is de collectie ook aangevuld met de typische sierkunst en huisnijverheid uit Tirol.

Naast de uitgebreide collectie, geeft het museum ook een blik in de verschillende sociale klassen van toen.

Tiroler Volkskunstmuseum
Universitätsstraße 2
6020 Innsbruck
website: www.tiroler-landesmuseen.at

Zilvermijn Schwaz Silberbergwerk

Zilvermijnen Schwaz

500 jaar geleden zochten hier meer dan 10.000 mijnwerkers dag in dag uit naar het waardevolle zilver en koper. Dat zorgde ervoor dat Tirol één van de rijkste regio’s van Europa. Meer dan 85% van de totale wereld zilverproductie kwam uit Schwaz.

Met een mijntreintje, een helm en een stevige regenjas daal je nu 800 meter diep de mijn in, je krijgt een kijkje in de wereld van de mijnwerkers van toen. De rondleiding door de mijn duurt ongeveer 90 minuten. Kinderen geven de Zilvermijnen in Schwaz een nummer één van alle bezienswaardigheden in Tirol. Dit dankzij de glijbanen en het leuke treintje.

Schwazer Silberbergwerk
Alte Landstrasse 3a
A-6130 Schwaz/Tirol
website: www.silberbergwerk.at

Aquadome

Wellness in Oostenrijk

Therme Längenfeld is beter bekend onder de naam Aquadome. De Thermen liggenin het Ötztal. Het beschikt over een eigen bron met thermaal water. Het stroomt van de gletsjers door diverse steenlagen heen en neemt daar veel waardevolle mineralen op. Het water heeft een temperatuur tussen de 34° en 36°. Dankzij de moderne architectuur met veel hout en natuursteen past het gebouw mooi in de omgeving. Twee reusachtige kommen dienen als zwembad, het is gewoon een bijzonder bouwwerk op een bijzondere locatie. De thermen is ook geschikt voor kinderen. Ook al is het een modern thermen complex de uitgesproken architectuur maken het wel tot één van de bezienswaardigheden in Tirol.

Oberlängenfeld 140
6444 Längenfeld im Ötztal
website: www.aqua-dome.at

 

Landal in de Bergen 30% korting

Landal in de Bergen 30% korting

Landal in de Bergen 30% korting Landal kennen we natuurlijk van de tientallen vakantieparken in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar ook in Oostenrijk is Landal tegenwoordig goed vertegenwoordigd met 5 prachtige parken. De parken liggen stuk voor stuk in de...

Lees meer
Pas goed op bij de digitale maut/tol poortjes

Pas goed op bij de digitale maut/tol poortjes

Mautstrecken in Oostenrijk pas goed op Naast een vignet op je vooruit of tegenwoordig diigitaal gekoppeld aan je kenteken zijn er in Oostenrijk ook nog een aantal stukken snelweg waar je extra tol moet betalen. Deze zogenaamde “sondermautstrecken” liggen onder andere...

Lees meer
Moto GP Oostenrijk 2020 gaat door

Moto GP Oostenrijk 2020 gaat door

Moto GP Oostenrijk gaat door Tja, 2020 moeten we eigenlijk maar snel vergeten. Het vervelende virus gooit in plaats van roet in het eten gewoon met steenkolen en dat heeft behoorlijke impact op alle evenementen zoals de MotoGP. Goed nieuws is er ook, de MotoGP van...

Lees meer