Vakantiebeurs 2024 is Oostenrijk aanwezig?

Zoals ieder jaar staat de tweede week van januari in het teken van de vakantiebeurs 2024. De vakantiebeurs werd vroeger door honderdduizenden Nederlanders bezocht die zich aan de hand van informatie op de beurs voorbereiden op hun bestemming tijdens de zomervakantie. Ook de Oostenrijkse bestemmingen waren vroeger samen met het Oostenrijkse verkeersbureau aanwezig op de vakantiebeurs in Utrecht.

Is Oostenrijk in 2024 aanwezig op de vakantiebeurs 2024?

De laatste jaren dat ik als schrijver voor Alles over Oostenrijk de vakantiebeurs heb bezocht was Oostenrijk één van de landen die schitterde in afwezigheid. Het verkeersbureau heeft jaren geleden aangegeven dat de vakantiebeurs in tegenstelling tot veel andere landen zoals Griekenland en buurland Duitsland niet past in de marketingstrategie.

Dit jaar is het aandeel Oostenrijkse standhouders op de vakantiebeurs nog veel kleiner dan voorgaande jaren. Een snelle blik op de exposanten lijst geeft aan dat er slechts een paar Oostenrijkse vakantieregio’s dit jaar aanwezig zijn.

De vakantie regio’s Zillertal Arena, Saalbach en Gastein hebben in hal 9 een kleine informatiestand net als de vakantie regio Hoge Tauern.

In hal 9 kun je ook de diverse Duitse standhouders vinden en heeft de Oostenrijkse Almhut die traditioneel ieder jaar typische Oostenrijkse gerechten serveert plaats gemaakt voor een Duitse bierstube. De vraag of je daar echt Duits bier krijg kan ik op dit moment nog niet beantwoorden.

Zoek je informatie over de forrmule 1 camping in Spielberg dan kun je terecht bij de stand van Grandprix camp. Zij bieden tijdens de F1 volledig ingerichte tenten aan in de omgeving van het F1-circuit.

Campings en accommodaties

Wie meer informatie zoek over de jeugdherbergen in Oostenrijk van JUFA-hotels kan ook terecht in hal 9. Daar kun je ook informatie vinden van de verschillende campings in Oostenrijk zoals Camping Mauterndorf. ASCI, de overkoepelende camping vergelijker van Europa heeft in Utrecht op de vakantiebeurs een grote stand waar je kunt praten met de beoordelaars van de campings en zij kunnen je ook passende tips geven voor de juiste campings in Oostenrijk. ASCI kun je trouwens vinden in hal 11.

Auto en camperverhuur aanbieders

Omdat het huren van een camper tegenwoordig razend populair is, is het natuurlijk niet verwonderlijk dat deze aanbieders ruimschoots vertegenwoordigd zijn op de vakantiebeurs. Ook Oostenrijk is een perfecte bestemming om te ontdekken met de camper. Daarover kun je het artikel met de camper naar Oostenrijk alles over lezen.

Wie meer informatie zoekt over een auto huren in Oostenrijk kan natuurlijk terecht bij Sunny-cars, één van de betere bemiddelaars van huurauto’s in Europa met aantrekkelijke prijzen.

Oostenrijk aanbiedingen op de vakantiebeurs

Kun je op de vakantiebeurs leuke aanbiedingen vinden voor een vakantie? Wij denken eerlijk gezegd dat dit aanbod tegenvalt. Het beste zoek en vergelijk je de aanbiedingen voor de zomervakantie naar Oostenrijk online. De informatie over de bestemmingen kun je makkelijk op onze site vinden en daarvoor hoef je dus niet naar Utrecht.

terug

Pretparken in Oostenrijk

Ontdek de vijf mooiste meren van Oberösterreich

volgende