Verplichte coronatest op skipistes Tirol

Vorige week schreven we al over de aangescherpte regels in Tirol in verband met de uitbraak van de Zuid-Afrikaanse mutatie van het coronavirus in de Oostenrijkse deelstaat. Vandaag heeft de landesregierung bekend gemaakt dat iedereen op de skipistes verplicht is om een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit mag een PCR-test zijn of een zogenaamde sneltest. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

In principe is deze test voor toeristen uit Nederland en België niet nodig, zij mogen sowieso niet in tirol zijn op dit moment. Accommodaties en gastronomie zijn in heel Oostenrijk op dit moment gesloten voor niet zakelijke gasten.

Coronatest in Oostenrijkse skigebieden

De nieuwe tijdelijke verordening voor de skigebieden in Tirol is door de bundesregierung van Tirol goedgekeurd en komt als extra pakket maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. De maatregelen gaan vandaag 15 februari per direct in.

Het is wel extra vervelend aangezien de overige lockdown regels in Oostenrijk juist vorige week zijn versoepeld. Winkels zijn onder strenge voorwaarden weer open en met een negatieve coronatest mag je ook weer naar kapper. Deze versoepelingen volgde op de zeer strenge lockdown die in Oostenrijk sinds de kerst van kracht was.

Er zijn ook een aantal uitzonderingen op de regels met betrekking op de negatieve corona-test.

  • Kinderen tot 10 jaar hebben geen test nodig
  • Tourskiërs die zonder gebruik van liften en andere voorzieningen gebruik maken van de liften.
  • Iedereen die kan aantonen dat hij/zij in de laatste zes maanden al is besmet geweest met covid-19.

Vanzelfsprekend blijft het dragen van een FFP2 mondkapje in de liften en liftstations verplicht.

Voortijdige sluiting skigebieden in Oostenrijk

Deze maatregel is de zoveelste domper voor de Oostenrijkse skigebieden. Een aantal skigebieden overweegt dan ook om voortijdig de liften te sluiten en zich te voor te bereiden op het nieuwe seizoen 2021/2022. Het is economisch al enige tijd niet meer verantwoord om de liften draaiende te houden gezien de enorme kosten voor energie en personeel.

Update: Skigebied Stubaital heeft besloten om alleen nog maar in de weekeinden te openen.

Update 2: In Alpbachtal (skigebied Skijuwel) is de Wiedersbergerhornbahn gesloten.

terug

Krapfen – Oostenrijkse Donuts?

9 Tips voor een vakantie met kinderen in Oostenrijk

volgende