Inreisregels Oostenrijk worden versoepeld

Fijn nieuws voor iedereen die dit jaar nog op wintersportvakantie naar Oostenrijk gaat of nog een vakantie wil boeken naar de sneeuw. Op 25 januari versoepelt de Oostenrijkse regering de reisregels voor Nederlanders. Nederland stond vanwege de hoge infectiecijfers namelijk op het lijstje met hoog risico landen en daar wordt het dus maandag vanaf gehaald. Vanaf de 25ste is Oostenrijk dus voor iedereen met 3 vaccinaties weer zonder PCR test toegankelijk. Heb je 2 vaccinaties of ben je genezen dan is een PCR test wel verplicht.

Wat is 2G+ in Oostenrijk

Vanaf maandag 24 januari zijn de reisregels voor Oostenrijk weer een stuk soepeler. Om Oostenrijk in te mogen reizen, geldt vanaf 24 januari 2G+. Wie voldoet aan de 2G+ regel, hoeft zonder booster niet meer in quarantaine (dat was wel het geval is). Iedereen vanaf 12 jaar mag met een geldig herstelbewijs (let op het liefst in het Engels of het Duits) en/of vaccinatiebewijs het land binnenreizen in combinatie met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur. Ben je inmiddels voorzien van je booster? Dan is een PCR-test niet meer nodig. Er zijn diverse opties voor een geldig herstel- of vaccinatiebewijs. Controleer op de websites van de Oostenrijkse overheid of Nederlandse overheid wat voor je van toepassing is.

Waarom is Nederland van de lijst gehaald met risicolanden?

Nederland werd vlak voor de kerstvakantie op de lijst met risicolanden gezet omdat het bovengemiddeld veel omikron besmettingen had. Op dat moment was deze virusvariant in Oostenrijk nog niet wijdverbreid. Door het plaatsen van Nederland en onder andere ook Groot-Brittannië op deze lijst werd de verspreiding van deze virus variant vertraagd. Of dat ook werkelijk gelukt is, valt te betwijfelen, besmettingscijfers in Oostenrijk zijn al dagen stijgende.

Maatregelen in Oostenrijk op de skipistes

Om het wintersporten toch zo veilig mogelijk te houden zijn de skipistes en skigebieden alleen toegankelijk met 2G dat wordt bij de aankoop van je liftpas gecontroleerd. De kassa medewerkers controleren alle QR-codes en/of je vaccinatiepaspoort. Vaak in combinatie met een legitimatiebewijs.

Verder is het dragen van een FFP2 masker in de gondels en in liften met een regen/sneeuw kap verplicht als de kap gesloten is. Ook op drukke plekken waar je geen afstand van elkaar kunt houden is het dragen van een FFP2 masker verplicht. Het dragen van een zogenaamde Buff of balaclava wordt niet als FFP2 masker geaccepteerd.

terug

Veelgestelde vragen over de vaccinatieplicht in Oostenrijk

Oostenrijk versoepeld corona maatregelen

volgende