Weens MuseumsQuartier viert 10 jarig jubileum

Op 30 juni wordt het 10-jarige jubileum van een van de grootste kunst- en cultuurgebieden ter wereld in Wenen gevierd.
Het MuseumsQuartier in Wenen heeft zich sinds de opening in juni 2001 ontwikkeld tot een van de grootste kunst- en cultuurgebieden ter wereld. Tegelijkertijd is het een populaire ontmoetingsplaats, met rond de 3,6 miljoen bezoekers per jaar.

Openluchtconcert

Op 30 juni 2011 wordt het 10-jarig jubileum gevierd met een groot openluchtconcert. Tsjechische, Poolse en Roemeense bands zullen rocken op het binnenplein van het MQ en het Leopold Museum zal ‘s avonds stralen door een audiovisuele performance.

Extravagante cultuur

En ook de rest van het jaar is gevuld met extravagante cultuur en bijzondere performances. Vanaf juni wordt het Haupthof overdekt met geluidsobjecten, begint de literatuurserie ‘O-Töne’ en staan het ‘Wiener Beschwerdechor’, de ‘Lange nacht van de Europese muziek’ en zandsculpturen uit Nederland op het programma.

Flederhaus

Een highlight: het ‘Flederhaus’ op het voorplein van het MQ. Het houten kunstobject nodigt iedereen die overdag of ‘s avonds ‘langsdwarrelt’ uit, om zich in de gereedgemaakte hangmatten te storten. Een zeker verband met vleermuizen valt daarbij niet te ontkennen.

Een uitgebreid programma is te vinden op www.mqw.at/mq10

terug

Saalbach Hinterglemm – een Skicircus

Schlossberg; een berg in de stad

volgende