Wildschönau een juweel van een skidorp

Natuurrijk, traditioneel, gastvriendelijk en sportief: Wildschönau

De in Oostenrijk gelegen gemeente Wildschönau stijgt elk wintersportseizoen meer in populariteit. Onder de gemeente vallen vier dorpjes:

  • Niederau (de meest bekende)
  • Oberau
  • Thierbach
  • Auffach

Wildschönau heeft een familievriendelijk imago en nog weinig te maken met het massatoerisme dat je in veel andere gebieden in Oostenrijk ziet. Zo zijn de prijzen voor een lunch op de piste of een lekker biertje tijdens de après-ski nog betaalbaar. Zit er dan een addertje onder het gras? Klein skigebied? Uitgestorven? Geen uitdagingen? Laat dat nu niet het geval zijn…

Skigebied: een kostbaar juweel

Vanaf 2012 is er een directe verbinding met het Alpbachtal waardoor er een flink aantal pistekilometers bij is gekomen. In totaal telt het gebied nu 145 kilometer en dat brengt  mogelijkheden met zich mee. Zo vind je er meer variatie in niveau en zijn ook de onderlinge verbindingen flink verbeterd.

De naam van het skigebied, Ski Juwel is gebaseerd op de lang lopende mijnbouwtraditie in en rondom de Schatzberg. Mede daarom is de naam Ski Juwel ontstaan; men beschouwt deze regio als een ‘klein juweeltje’.

Wildschönau: een geliefde bestemming

Wildschönau-Niederau is een geliefd skidorp en heeft dat niet alleen te danken aan de uitbreiding van het skigebied. We vroegen Dhr. Lech –bedrijfsleider bij de VVV in Wildschönau- waarom toeristen zo graag op bezoek komen: “Het is snel en eenvoudig te bereiken en heeft naast skiën diverse andere mogelijkheden. De sfeer is gemoedelijk en de bevolking is erg gastvrij.”

Enkele interessante wist u datjes over Wildschönau/ Niederau:

  • Het skiseizoen start over het algemeen midden december en duurt tot ongeveer half april
  • In 1947 werd de eerste stoeltjeslift gebouwd in Niederau en sindsdien is het dorp uitgegroeid tot internationale skibestemming.
  • Bestempeld als top regio; nummer 15 van de 600 skigebieden op de ranglijst van snowplaza.de
  • Bestempeld als uitstekend skigebied met 4,1 punten uit 5 bij skiresort.de

Wil je meer te weten komen over wintersportbestemming Wildschönau ? Bekijk dan hier het complete artikel!