Wintersporten mag après-ski niet

Hoe gaat Oostenrijk de komende wintermaanden tegemoet met de gevolgen van de corona pandemie in het achterhoofd? Daar heeft de Oostenrijkse Bundeskansler Sebastian Kurz, de minister voor Tourisme, de gezondheidsminister en de vertegenwoordiging van Tirol en het Salzburgerland vandaag over gesproken tijdens een persconferentie in Wenen.

Concreet gaat de wintersport dit komende seizoen gewoon door, er zijn echter wel wat aanpassingen en maatregelen genomen om de verspreiding van corona te voorkomen.

Wintersport is een buitenactiviteit

Omdat wintersporten voor 97% in de buitenlucht plaatsvindt en groepsvorming alleen voorkomt bij de ski-liften, ski-scholen en tijdens het eten en drinken in één van de skihutten op de pistes ligt de focus dus vooral op deze plekken. Het ski-seizoen 2020/2021 gaat dan in de boeken als seizoen zonder après-ski. Dus geen wilde feesten, geen schlagermuziek en geen gedans op de tafel met een shotje in je linkerhand en een biertje in je rechterhand. Het blijft dit jaar rustig op de pistes en in de skidorpen.

Het nuttigen van een drankje en een stevige maaltijd mag natuurlijk wel, maar! Alleen zittend aan een tafel.

Skipassen 2020/2021 duurder

Groepsgrote skischolen aangepast

Een andere regel die wordt ingevoerd is de maximale groepsgrote van een skiklas. Deze mag niet groter zijn dan 10 personen zodat afstand houden kan worden gegarandeerd. Verder mogen de skileraren net als al het andere personeel werkzaam in het toerisme meedoen met de wekelijkse corona testen.

Dragen van mondmasker in gondels

In liften en bij de liftstations is het dragen van een Mondkapje (Mund und Nasen Schutz) verplicht. Daarvoor gelden dezelfde regels als in het openbaar vervoer in Oostenrijk. De gondels worden regelmatig gelucht en met speciale vernevelmachines regelmatig ontsmet.

Ook dient het afstand houden in de wachtrijen voor de gondels in acht te worden genomen. Denk aan de 1 meter afstand. Wat met je ski’s aan zowiezo geen groot probleem zou moeten zijn.

Als mondmasker in de liften kun je trouwens volstaan met een zogenaamde buff, dit zijn een soort nekwarmers die je als een kol om je nek draagt. Bijna iedere wintersporter heeft er eigenlijk wel eentje.

terug

Villa for you, vakantiehuis huren

De langste afdalingen van Oostenrijk

volgende