2000 euro boete bij nacht skiën

Nachtelijke piste bezoeken zijn in oostenrijk steeds populairder dankzij het fenomeen tour-skiën. Dankzij een speciale binding en een stijg vel wat onder je sk’s wordt bevestigd kun je ook naar boven lopen met je ski’s. Helaas zijn de skigebieden daar niet zo blij mee, een flinke boete bij nacht skien is het gevolg.

Wat veel van deze tour-skiërs vergeten is dat ‘s avonds en ‘s nachts veel pistes worden geprepareerd voor de volgende dag. Dat prepareren gaat met zware piste bully’s welke vaak met staalkabels zich zelf naar boven trekken. In de laatste jaren kwam het steeds vaker tot ongelukken met tour skiërs of de wintersporters die te lang in de ski hutten bleven zitten. Een aantal ongelukken had zelfs een dodelijke afloop. Zoals vorig jaar toen een 24-jarige wintersporter in Bad Kleinkirchheim met hoge snelheid tegen een staalkabel van piste bully knalde en daarbij helaas is overleden aan zijn verwondingen.

Hoge boetes voor overtredingen

Om een eind aan deze vervelende en gevaarlijke situatie te maken heeft de landesregierung (het Oostenrijkse equivalent van het provincie bestuur) van het bundesland Steiermark besloten om overtredingen te beboeten met € 2.000 het bedrag is bewust zo hoog omdat het een serieuze zaak betreft en de piste beheerders de verantwoordelijkheid niet langer meer kunnen nemen.

Boete bij nacht skien

Het is nog niet bekend of de andere bundeslanden zoals Tirol en Salzburg het wetsvoorstel van de Steiermark gaan volgen.

Wil je ook gaan tour-skiën informeer dan van te voren waar het wel kan, een aantal skigebieden in Oostenrijk heeft speciale avonden waarbij bepaalde pistes wel toegankelijk zijn. Meestal vallen deze avonden samen met volle maan of een andere gelegenheid in één van de skihutten op de piste. Ga je voor de eerste keer toer-skiën? Boek dan van te voren een ervaren gids. De meeste skischolen bieden tegenwoordig gidsen en cursussen aan.

terug

Nederlandse Netflix bekijken vanuit Oostenrijk

Landal in de bergen 30% korting

volgende