Campings in Tirol

De schitterende natuur in Tirol nodigt uit om vooral in de buitenlucht te verblijven, kamperen is dan ook razend populair in dit deel van Oostenrijk en iedere plaats heeft wel één of meerdere campings binnen haar grenzen.

Volgens de online camping gids van de ANWB en Eurocampings zijn er in Tirol meer dan 80 campings te vinden in het gezellige bundesland. De meeste campings zijn van een gemiddelde grote tussen de 60 en 250 plaatsen.

Wintersport campings in Tirol

Van de ruim 80 campings zijn er in de winter jaarlijks een kleine 60 geopend, deze campings bieden naast een goede standplaats ook andere voorzieningen zoals schone sneeuwvrije wergen, verwarme sanitair gebouwen en goede stroomaansluitingen zodat ook het elektrische kacheltje in de caravan aan kan.

Let wel, het rijden met een caravan in winterse omstandigheden zoals in Tirol vereist wel wat meer aandacht en training.

Camper plaatsen

Je mag in Oostenrijk niet zomaar overnachten op een parkeerplaats in je camper of motorhome. Daar zijn diverse plaatsen voor ingericht met voorzieningen voor campers. Je kunt dan denken aan water, stroom en een plek om een chemisch toilet te legen.  De meeste plekken zijn in de buurt of op het terrein van een camping aangelegd.  Binnenkort plaatsen we een overzicht met alle camperplekken in Tirol.