Hotels in Tirol

Een hotel is in Tirol makkelijk te vinden, er zijn er veel, heel veel zelfs. Toch kan het voorkomen dat tijdens de drukke periodes veel hotels zijn volgeboekt. Vooral in de populaire skigebieden kan dit voorkomen. Populaire periodes om in Tirol te verblijven zijn de kerstvakanties (met name tussen kerst en nieuw jaar)   en de schoolvakanties. Hierbij is het verstandig ook rekening te houden met de vakanties in Oostenrijk zelf en in Duitsland.

Tijdens de weekenden in in de wintermaanden zijn de skigebieden in Tirol erg populair bij de Duitse buren, het is tenslotte maar een paar uurtjes rijden om te genieten van al het wintersport plezier.

Al deze factoren zorgen dus voor veel vraag op het aanwezige aanbod en dat heeft weer gevolgen voor de prijzen van een hotelkamer.

Kinder hotels

Vooral in de wintersportgebieden vindt je speciale kinder hotels, deze hotels richten zich echt op gezinnen, terwijl papa en mama gaan skiën, worden de kinderen vermaakt door een animatieteam. Zodra de kinderen de leeftijd hebben dat skien verantwoord is, kunnen de kinderen mee in de skiklassen van het hotel zelf. De hele dag worden de kinderen dan beziggehouden. Veel van deze kinderhotels bieden meer services, zoals oppas voor een romantisch avondje voor twee. Tenslotte mogen de ouders ook een beetje vakantie vieren.

Een hotel boeken in Tirol

Zoek je een hotel in Tirol. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om te boeken, bij Booking.com kun je de prijzen van de hotels onderling vergelijken en hier zijn bijna alle Oostenrijkse hotels wel aangesloten.  Je kunt ook de prijzen en de verschillende boekingsportalen vergelijken via Trivago.

Liever persoonlijk contact met een hotel? de meeste hotels hebben een goede website en de telefonistes spreken uitstekend Engels. Vraag desnoods naar een  “sonderangebot” of een “pauschale”  Vaak zijn de hotels erg blij als je direct boekt. dat scheelt namelijk weer commissies.