Met de trein naar Tirol

Heb je geen auto, of heb je geen zin in de lange reis? Dan is de trein naar Tirol tegenwoordig een goed alternatief. Ondanks dat de reis qua tijd net zo lang duurt.

Het handigst is een reis naar Innsbruck of naar München, vanuit deze steden kun je overstappen op een regionale trein of bus naar jou plaats van bestemming.

De treinen naar deze steden rijden niet rechtstreeks, je moet dus overstappen in bijvoorbeeld Düsseldorf, Frankfurt of München  Het grootste deel reis je met de ICE, de hogesnelheidstrein in Duitsland.

Het netwerk van treinen in Tirol is niet zo complex en vanzelfsprekend als in Nederland, toch zijn de meeste steden in het Inntal goed te bereiken met een trein en vanaf de stations rijden de beroemde gele postbussen je verder de bergen of dalen in. Het treinen netwerk is wel efficiënt en betrouwbaar.

Voor meer informatie over treinreizen naar Tirol verwijs ik je graag naar de site van NS-international, daar kun je snel en eenvoudig opzoeken welke verbinding bij jou past. Boek je ticket minstens drie maanden van de voren, dan pak je ook nog eens de laagste prijzen mee.

Wintersporttreinen

Tijdens het wintersportseizoen rijden er ook nachttreinen naar Tirol. De treinen vertrekken iedere vrijdag vanuit Brussel, Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, en Venlo  De treinen stoppen vervolgens pas weer in Oostenrijk bij de volgende stations, Kufstein, Wörgl, Jenbach, Innsbruck, Ötztal, Imst-Pitztal en Landeck.