Viennacard

Wil je Wenen ontdekken en niet te veel betalen? Dan is de Viennacard echt iets voor jou. De Viennacard is een persoonlijke pas waarmee je tijdens je verblijf in Wenen gratis gebruik kun maken van al het openbaar vervoer in de stad (dus: Bussen, trams, metro’s en s-bahn) verder krijg je bij tientallen bezienswaardigheden in de stad korting of zelfs de entree gratis. De Viennacard verdient zich zelf dus al snel terug.

Wat is de Viennacard

Met de Viennacard krijgt je korting op meer dan 210 plekken, dat kunnen musea zijn maar ook bij winkels, restaurants, cafés en Heurige de typische Weense wijnrestaurants.  Als laatste geeft de Viennacard – of Wienkarte zoals de kaart officieel heet – ook gratis reizen met al het openbaar vervoer in Wenen.

De kaart is verkrijgbaar in twee varianten,  je kunt kiezen voor 48 of 72 uur bij de aankoop van de kaart krijg je gelijk het boekje mee met alle kortingen en de coupons die je daarvoor kunt gebruiken.  Een voorproefje van de kortingen kun je alvast hier bekijken.

Hoe werkt de Viennacard

Je kunt de Viennacard alvast hier kopen, Zodra je kaart hebt afgehaald bij het afhaalpunt (zie hieronder) stempel je de kaart af bij een een stempel automaat, vanaf dat moment is de kaart geldig voor de tijd die je hebt aangeschaft. De Stempelautomaten vindt je op alle stations  en zijn vaak blauw van kleur.

Viennacard kopen

Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee

De Viennacard is ideaal voor gezinnen, met jonge kinderen, per kaart mag er namelijk één kind tot 15 jaar gratis meereizen (zorg wel dat je een ID van de kinderen bij je hebt) Dat bespaart dus weer aanzienlijk op de kosten van de stedentrip naar Wenen.

Van de luchthaven naar de stad

Helaas is de reis van de luchthaven naar de stad niet inclusief, voor de reis moet je een apart kaartje kopen. Je kunt dan kiezen uit de City airport Train (CAT) (€ 11) of de S-Bahn (€ 2,20) deze kaartjes kun je op de luchthaven kopen.

Met de Viennacard krijg je wel een korting van € 1 op de prijs van een ticket voor de CAT. Maar of dat de snellere reistijd van 8 minuten rechtvaardigt… ik vind van niet.

Kortingen op bezienswaardigheden

Met de Wienkarte of Viennacard krijg je interessante kortingen op bijvoorbeeld de toegang van musea en bezienswaardigheden. Hieronder vindt je een overzicht.

Schloss Schönbrunn€ 17,50 i.p.v. 21,00
Schloss Schönbrunn
Sisi ticket
€ 25,00 i.p.v. € 28,00
Dierentuin Schönbrunn€ 13,50 i.p.v. € 16,50
Kunsthistorisch Museum€ 1 korting op de toegangsprijs
Kaiserliche Schatzkammer€ 1 korting op de toegangsprijs
Belvedere€ 19,50 i.p.v. € 22,50
21er Haus€ 5,50 i.p.v. € 7,00
Sisi Museum€ 11,50 i.p.v. € 12,50
Spanische Hofreitschule€ 12,00 i.p.v. € 14,00
Mumok€ 8,00 i.p.v. € 10,00
Wiener Prater Reuzenrad€ 8,50 i.p.v. € 9,50
Donauturm20% korting
Dritte Man Tour€ 5,50 i.p.v. €7,00
Fietstour door Wenen€ 21,60 i.p.v. € 24,00
Volksoper10 % korting aan de avondkassa