Wenen ontdekken met de Viennacard

Wenen voordelig ontdekken met de Viennacard

Wil je Wenen ontdekken en niet te veel betalen? Dan is de Viennacard echt iets voor jou. De Viennacard is een persoonlijke pas waarmee je tijdens je verblijf in Wenen gratis gebruik kun maken van al het openbaar vervoer in de stad (dus: Bussen, trams, metro’s en s-bahn) verder krijg je bij tientallen bezienswaardigheden in de stad korting of zelfs de entree gratis. De Viennacard verdient zich zelf dus al snel terug.

Wat is de Viennacard

Slot Schönbrunn

 

Met de Viennacard krijgt je korting op meer dan 210 plekken, dat kunnen musea zijn maar ook bij winkels, restaurants, cafés en Heurige de typische Weense wijnrestaurants. Als laatste geeft de Viennacard – of Wienkarte zoals de kaart officieel heet – ook gratis reizen met al het openbaar vervoer in Wenen. De kaart is verkrijgbaar in twee varianten, je kunt kiezen voor 48 of 72 uur bij de aankoop van de kaart krijg je gelijk het boekje mee met alle kortingen en de coupons die je daarvoor kunt gebruiken.

Hoe werkt de Viennacard

Je kunt de Viennacard alvast hier kopen, Zodra je kaart hebt afgehaald bij het afhaalpunt (zie hieronder) stempel je de kaart af bij een een stempel automaat, vanaf dat moment is de kaart geldig voor de tijd die je hebt aangeschaft. De Stempelautomaten vindt je op alle stations en zijn vaak blauw van kleur. 

 

Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee

Viennapass

De Viennacard is ideaal voor gezinnen, met jonge kinderen, per kaart mag er namelijk één kind tot 15 jaar gratis meereizen (zorg wel dat je een ID van de kinderen bij je hebt) Dat bespaart dus weer aanzienlijk op de kosten van de stedentrip naar Wenen. Bij de bezienswaardigheden in Wenen kun je dan vaak kiezen voor de voordelige familie kaarten. Daarmee bespaar je in de regel nog meer dan met de Viennacard.

Met de CAT trein van de luchthaven naar de stad

van het vliegveld naar de stad Wenen met de treinp>Helaas is de reis van de luchthaven naar de stad niet inclusief, voor de reis moet je een apart kaartje kopen. Je kunt dan kiezen uit de City airport Train (CAT) (€ 11) of de S-Bahn (€ 2,20) deze kaartjes kun je op de luchthaven kopen. Met de Viennacard krijg je wel een korting van € 1 op de prijs van een ticket voor de CAT. Maar of dat de snellere reistijd van 8 minuten rechtvaardigt… ik vind heel eerlijk gezegd van niet.

Kortingen op bezienswaardigheden

Met de Wienkarte of Viennacard krijg je interessante kortingen op bijvoorbeeld de toegang van musea en bezienswaardigheden. Hieronder vindt je een overzicht.

Schloss Schönbrunn€ 17,50 i.p.v. 21,00
Schloss Schönbrunn
Sisi ticket
€ 25,00 i.p.v. € 28,00
Dierentuin Schönbrunn€ 13,50 i.p.v. € 16,50
Kunsthistorisch Museum€ 1 korting op de toegangsprijs
Kaiserliche Schatzkammer€ 1 korting op de toegangsprijs
Belvedere€ 19,50 i.p.v. € 22,50
21er Haus€ 5,50 i.p.v. € 7,00
Sisi Museum€ 11,50 i.p.v. € 12,50
Spanische Hofreitschule€ 12,00 i.p.v. € 14,00
Mumok€ 8,00 i.p.v. € 10,00
Wiener Prater Reuzenrad€ 8,50 i.p.v. € 9,50
Donauturm20% korting
Dritte Man Tour€ 5,50 i.p.v. €7,00
Fietstour door Wenen€ 21,60 i.p.v. € 24,00
Volksoper10 % korting aan de avondkassa

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal Bad Klein KirchheimLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

KLM vliegt weer naar Graz

KLM vliegt weer op Graz Sinds 25 oktober vliegt KLM weer 5 keer in de week van Amsterdam naar Graz en weer terug. KLM stopte met het uitvoeren van de vlucht vrijwel na het begin van de uitbraak van de Corona. Zelf was ik één van de passagiers die met het laatste...

Lees meer

skipassen 2020/2021 weer duurder

Skipassen komende seizoen duurder De prijzen van skipassen in Karinthië doorbreken dit seizoen voor het eerst de 50 euro grens. Een dagkaart voor het skigebied Bad Kleinkirchheim wat zeer populair is onder Nederlanders kost dit seizoen 51 euro. Net als in het...

Lees meer
Wintersport in Oostenrijk tijdens Corona

Wintersport in Oostenrijk tijdens Corona

Wintersport in Oostenrijk tijdens Corona Mijn mailbox begint alweer lekker vol te raken met mails over de komende wintersport. concreet gaan de vragen allemaal over de gevolgen van Corona in Oostenrijk en hoe de wintersportgebieden er mee omgaan. Op deze pagina ga ik...

Lees meer