Viennacard kortingskaart voor Wenen 2023

Wil je Wenen ontdekken en niet te veel betalen? Dan is de Viennacard echt iets voor jou. De Viennacard is een persoonlijke pas waarmee je tijdens je verblijf in Wenen gratis gebruik kan maken van al het openbaar vervoer in de stad (dus: Bussen, trams, metro’s en s-bahn) verder krijg je bij tientallen bezienswaardigheden in de stad korting of zelfs de entree gratis. De Viennacard verdient zichzelf dus al snel terug.

Slot Schönbrunn

Met de Viennacard krijgt je korting op meer dan 210 plekken, dat kunnen musea zijn maar ook bij winkels, restaurants, cafés en Heurigen de typische Weense wijnrestaurants. Als laatste geeft de Viennacard – of Wienkarte zoals de kaart officieel heet – ook gratis reizen met al het openbaar vervoer in Wenen. De kaart is verkrijgbaar in twee varianten, je kunt kiezen voor 48 of 72 uur, bij de aankoop van de kaart krijg je gelijk het boekje mee met alle kortingen en de coupons die je daarvoor kunt gebruiken.

Je kunt de Viennacard alvast hier kopen. Zodra je kaart hebt afgehaald bij het afhaalpunt (zie hieronder) stempel je de kaart af bij een stempelautomaat, vanaf dat moment is de kaart geldig voor de tijd die je hebt aangeschaft. De Stempelautomaten vindt je op alle stations en zijn vaak blauw van kleur. 

Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee

Viennacard

De Viennacard is ideaal voor gezinnen, met jonge kinderen, per kaart mag er namelijk één kind tot 15 jaar gratis meereizen (zorg wel dat je een ID van de kinderen bij je hebt). Dat bespaart dus weer aanzienlijk op de kosten van de stedentrip naar Wenen. Bij de bezienswaardigheden in Wenen kun je dan vaak kiezen voor de voordelige familie kaarten. Daarmee bespaar je in de regel nog meer dan met de Viennacard.

City Airport Train (CAT) Transfer naar de binnenstad

van het vliegveld naar de stad Wenen met de trein

Helaas is de reis van de luchthaven naar de stad niet inclusief, voor de reis moet je een apart kaartje kopen. Je kunt dan kiezen uit de City airport Train (CAT) (€ 11) of de S-Bahn (€ 2,20) deze kaartjes kun je op de luchthaven kopen. Met de Viennacard krijg je wel een korting van € 1 op de prijs van een ticket voor de CAT. Maar of dat de snellere reistijd van 8 minuten rechtvaardigt … ik vind heel eerlijk gezegd van niet.

Kortingen op bezienswaardigheden

Met de Wienkarte of Viennacard krijg je interessante kortingen op bijvoorbeeld de toegang van musea en bezienswaardigheden. Daarmee is de aankoop van de Viennacard snel weer terugverdient.