Schoolvakanties 2023/2024 Oostenrijk

Schoolvakanties in Oostenrijk

In Oostenrijk worden net als in Nederland de schoolvakanties zoveel mogelijk gespreid over het land.De Schoolvakantie in Oostenrijk vallen zoveel mogelijk samen met belangrijke feestdagen in Oostenrijk zoals Pasen en Pinksteren. Helaas betekend komt het dan voor dat deze schoolvakantie voor bijna alle Bundeslander van Oostenrijk samenvalt en dat heeft natuurlijk direct invloed op de prijzen van accommodaties en de beschikbaarheid. Tevens de eerste en laatste dag van een schoolvakantie erg druk op de doorgaande wegen en autobanen in Oostenrijk en daar buiten.

Oostenrijk Nieuwsbrief

Meld je nu aan op de leukste Oostenrijk nieuwsbrief van Nederland en België. Maandelijks de leukste en beste tips voor een vakantie naar Oostenrijk .

Zomervakantie Oostenrijk 2023

De Zomervakantie in Oostenrijk duurt 2 maanden. De vakanties vallen grotendeels samen met de zomervakanties van de rest van Europa. Reken dus met extra drukte en de beruchte zwarte zaterdagen.

Burgenland1 juli – 3 september
Karinthië8 juli – 10 september
Niederösterreich1 juli – 3 september
Oberösterreich8 juli – 10 september
Salzburg8 juli – 10 september
Steiermark8 juli – 10 september
Tirol8 juli – 10 september
Vorarlberg8 juli – 10 september
Wenen1 juli – 3 september

Herfstvakantie 2023 in Oostenrijk

De herfstvakantie in Oostenrijk is voor alle Bundeslanden in Oostenrijk gelijk. Deze loopt van 27 oktober tot 31 oktober.

Kerstvakantie 2023/2024 in Oostenrijk

De Kerstvakantie in Oostenrijk valt samen met de Nederlandse vakanties. Alleen loopt de vakantie altijd door de officiële feestdag Drie Koningen dat is 6 januari. Deze valt in 2024 op een zaterdag. Dat betekent dat de scholen weer op 8 januari 2024 beginnen. Tijdens de kerstvakantie in Oostenrijk is het echt overal druk, praktisch heel Europa heeft op dezelfde tijd vakantie en de feestdagen zijn natuurlijk ideaal om er op uit te trekken. Regel je accommodatie in Oostenrijk tijdens de kerstvakantie dus niet op het laatste moment en boek zeker 10 tot 11 maanden van tevoren.