Bezienswaardigheden in Innsbruck

Innsbruck is een 800 jaar oude stad en is de hoofdstad van Tirol. Het stadje heeft bekendheid gekregen door de Swarovski kristal, welke vlakbij Innsbruck wordt verwerkt. Je vind dan ook vele kristal winkeltjes in het centrum.


Maar er is meer te beleven. Je kunt veel van de bezienswaardigheden in Innsbruck ook binnen bezoeken. Natuur, cultuur en geschiedenis worden in Innsbruck gecombineerd en maken van Innsbruck een veelzijdige stad.

Swarovski Kristallwelten

Swarovski wereld Innsbruck

In de kristalwelten, zijn eind april 2015 vijf nieuwe “wonderkamers” geopend. 600,000 glinsterende Swarovski kristallen, zijn het middelpunt van de nieuwe creaties in de droomtuin. De kristallen zweven boven het water, waardoor de schitteringen worden weerkaatst. Dit geeft een prachtig aanzicht.
Er is ook aan de kleintjes gedacht. In een speeltoren van vier etages, zijn de kids de hele dag zoet.

Natuurlijk kun je aan het einde van de tour door de wereld van de glaskristallen ook even shoppen in de grootste Swarovski winkel ter wereld.

Alpenzoo Innsbruck

Alpenzoo Innsbruck is het thuis van zo een 2000 alpine dieren. Het ligt op een prachtige locatie op 750 meter hoogte en is daardoor één van de opmerkelijkste dierenparken van Europa. Je krijgt een kijkje in een andere wereld, namelijk die van de bergdieren, maak dus kennis met de Lynx,  en wat dacht je van Marmotten, en slangen. Een leuk uitje voor de hele familie. Geniet van de prachtige natuur en de bijzondere dieren. De dierentuin ligt ongeveer 20 minuten wandelen van het centrum

Hofburg in Innsbruck

Het hofburg in Innsbruck werd in 1460 gebruikt door Hertog Sigmund der Münzreichen als residentieslot. De kamer waar hij in is gestorven, is een mooie kapel van gemaakt. Op dit moment is het hofburg een zeer populaire bezienswaardigheid in Innsbruck. Je kunt er portretten van de Koninklijke familie, de tuin, de vertrekken en de kapel bewonderen.

Gouden Dak

Bezienswaardigheden Innsbruck - Gouden dak

Het misschien wel meest bekende gebouw in Innsbruck, het Gouden Dak, staat midden in het centrum. Het werd gebouwd tussen 1500 en 1540 in opdracht van keizer Maximiliaan. 3045 vergulde koperen platen bedekken het dak, waar Maximiliaan regelmatig zat om tot rust te komen. Vanaf het dak heb je namelijk een prachtig uitzicht over Innsbruck.
Als bezoeker kom je er langs verschillende tentoonstellingen en natuurlijk ook het Gouden Dak.

Het gouden dak is vooral op een zonnige dag bijna oogverblindend. absoluut de moeite waard dus om te bekijken en zeker één van de top bezienswaardigheden in Innsbruck.

Inn

De rivier Inn loopt dwars door de stad heen, maar de bron ligt hoog in de bergen.
Langs de rivier liggen mooie parken en barokke en moderne huizen, die je door middel van een heerlijke wandeling door de natuur kan bewonderen. En in de zomermaanden kan je er kanoërs of rafters tegenkomen.

Ferdinandeum

Als je van kunst houdt is het Ferninandeum museum een aanrader. Het museum werd opgericht in 1823 en is gebouwd is prachtige Florentijnse stijl. Je vind er diverse bijzondere kunstwerken uit het binnen- en buitenland, bijvoorbeeld schilderijen van Rembrandt en Brueghel. Verder zijn er nog vele andere kunstwerken, bijvoorbeeld uit de Biedermeiertijd en de Middeleeuwse tijd.
Tijdens een bezoek aan het Ferninandeum, kan je een rondleiding krijgen, waarbij je wordt meegenomen door een stukje uit de geschiedenis van Tirol en de Romeinse tijd.

Triumphpforte

In 1765 is de een stadsmuur en stadsboog gebouwd. Maar de Triumphpforte, wat “triomfboog” betekend, is het enige stukje wat daar nog van overgebleven is.
De poort staat voor het begin van het echte centrum en als je erdoorheen kijkt, kun je de skischans van Innsbruck zien.
Ook was de poort een belangrijk onderdeel voor het huwelijk van Leopold en Maria Luisa.

Domkerk

De Domkerk, ook wel de St. Jacob Domkerk genoemd.  Hiermee is  het de bekendste en mooiste kerk van Innsbruck. Hij werd gebouwd rond het jaar 1180 en heeft een prachtige inrichting. Diverse beelden van goud vullen de Domkerk en maken het een zeer bijzondere plek. Er zijn twee torens aangebouwd, waardoor de kerk ook wel als kathedraal gezien mag worden.