Ontdek bedevaartoord Mariazell

Mariazell, gelegen in het hart van de Steiermarkse Alpen, is niet zomaar een bestemming; het is een nationaal heiligdom dat al eeuwenlang pelgrims en toeristen van over de hele wereld aantrekt. Het stadje is genoemd naar de miraculeuze Maria-icoon die hier wordt vereerd.

De Geschiedenis van Mariazell

De geschiedenis van Mariazell gaat terug tot de 12e eeuw, toen een jager een houten beeld van de Maagd Maria vond. Deze vondst leidde tot de oprichting van een kapel en uiteindelijk tot de ontwikkeling van een bloeiend religieus en cultureel centrum. Dat resulteerde al snel in de indrukwekkende Baseliek van Mariazell.

Tips om te doen in Mariazell

  • Bezoek de basiliek
  • Loop een deel van de pelgrimsroute naar Mariazell
  • Neem een verkoelende duik in de Erlaufsee
  • Ga met de stoomtrein vanuit St-Pölten over de Mariazellerbahn

Wanneer je voor het eerst de Mariazell Basiliek nadert, zal haar majestueuze architectuur je zonder twijfel betoveren. De basiliek weerspiegelt de prachtige barokke stijl en is een meesterwerk van vakmanschap. De gevel is versierd met ingewikkelde details, sierlijke zuilen en elegant beeldhouwwerk.

Basiliek van Mariazell

Eenmaal binnen word je omringd door de weelderige schoonheid van het interieur. Het hoge plafond is versierd met uitgebreide en vooral indrukwekkende fresco’s die religieuze verhalen en symboliek tot leven brengen. Elke hoek van de basiliek ademt kunst en spiritualiteit, van de gedetailleerde altaren tot de glas-in-loodramen die een zacht gekleurd licht verspreiden.

Betoverende Natuurpracht

De omgeving heeft niet alleen een spirituele kant, het is ook gezegend met adembenemende natuurpracht. Omringd door de Alpen biedt deze regio een overvloed aan mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van schilderachtige paden, weelderige bossen en kristalheldere meren. In de zomer kun je wandelen, fietsen en vissen, terwijl de winter perfect is voor skiën en snowboarden in het nabijgelegen skigebied Bürgeralpe.

Hoe kom je er

Ontdek bedevaartoord Mariazell

De regio is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je genieten van een schilderachtige rit door de bergen. Voor treinreizigers zijn er vanuit St.-Pölten dagelijkse meerdere verbindingen naar Mariazell met de Marizellerbahn . Extra leuk is trouwens de rit met de stoomtrein. Deze rijdt iedere zondag vanuit St.-Pölten naar Mariazell. De rit duurt ongeveer 3 uur.

In de dorpskern zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen beschikbaar. Omdat het erg druk kan worden in het weekeind en tijdens belangrijke katholieke feestdagen is er parkeerbegeleiding aanwezig. Volg de instructies op de verkeersborden en van de verkeersregelaars op voor de snelle parkeerplek..

Overnachten in Mariazell

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in Mariazell. Naast tientallen hotels is er ook een grote gezellige Jeugdherberg ( JUFA hotel am Sigmundsberg) De beste hotels zijn natuurlijk direct te vinden op de website van Booking.com.

De Hotels in het dorp en in de omgeving zijn tijdens de parochie-dagen zoals hemelvaart, Pinksteren en Maria Himmelfahrt wel wat duurder. Dat is wel iets om rekening mee te houden,

Boek je hotel met Trivago

Zoek je een hotel in Mariazell? Begin je zoektocht dan eens met de zoekmachine van Trivago. Deze zoekmachine vergelijkt alle prijzen van de hotelaanbieders en zorgt ervoor dat je de beste prijs krijgt.

Aan de oevers van de Erlaufsee net buiten Marizell ligt de camping Erlaufsee. Hier kun je ook een plekje vinden onder de naaldbomen en met de verkoeling van het bergmeertje in de buurt. Meer informatie over de prijzen en openingstijden van de camping kun je hier vinden op de website. www.camping-erlaufsee.at