Vliegveld Wenen

Het Vliegveld van Wenen

Vliegveld van WenenWenen is een ideale stedentrip bestemming, vanuit Nederland is de Oostenrijkse hoofdstad ook makkelijk en snel met het vliegtuig bereikbaar. Zowel KLM, Transavia, Easyjet en Austrian Airlines vliegen dagelijks naar  Vienna Schwechat.

De internationale benaming (IATA code) voor de luchthaven van Wenen is VIE  de afkorting voor Vienna.

De luchthaven van Wenen groeit de laatste tijd erg snel. Het is een veel gebruik draaipunt (of hub) voor veel luchtvaartmaatschappijen uit centraal en Oost Europa. De luchthaven is vanzelfsprekend de thuisbasis van Austrian Airlines, Eurowings en de Oostenrijkse tak van Easyjet.

Ligging ten opzichte van Wenen

Vliegveld van wenen

De Luchthaven ligt 18 kilometer van het centrum, om vanaf de luchthaven naar de stad Wenen te reizen kun je gebruik maken van diverse vervoersmethodes.

Taxi van en naar de Luchthaven van Wenen

De duurste opties om in de stad te komen is een taxi. Echter als je met meerdere personen reist kan het weer voordeliger zijn dan de bus of de trein. De Vienna Driver Taxi is één van de voordeligste taxi’s reken op een bedrag tussen de 35 a 45 euro voor een enkele reis naar de binnenstad. Je wordt dan natuurlijk wel voor de deur van je hotel afgezet wat ik als een groot plus punt ervaar. Indien je de taxi van te voren boekt, wacht de chauffeur je al op. Hij moet dan wel je vluchtnummer weten.

Bus van en naar de Luchthaven van Wenen

De Vienna Airport Lines (Postbus) verbindt de luchthaven met het centrum. De bussen rijden 24 uur per dag naar diverse hotspots in de stad. Meer informatie over de vertrektijden en de bussen kun je vinden op deze pagina.

Trein van en naar de Luchthaven van Wenen

De Luchthaven van Wenen is aangesloten op de Wiener S-Bahn, en heeft een rechtstreekse verbinding met het Hauptbahnhof in Wenen (Centraal Station) De S7 rijdt ieder half uur in ongeveer 24 minuten naar het centrum de hoofdstad.

Een andere optie is de City Airport Train (afgekort CAT) deze groen/zwarte dubbeldekker trein rijdt ook ieder half uur naar het centrum, echter stopt deze alleen op station Wien Mitte in het centrum van Wenen vandaar kun je met alle overige vormen van openbaar vervoer verder reizen. De reistijd is ongeveer 16 minuten en is daarmee de snelste manier om het centrum van Wenen te komen. De CAT is trouwens wel de duurste manier om in het centrum te komen. (€ 11,00 voor een enkele reis)  Indien je vliegt met Austrian Airlines, dan kun je al op het station inchecken en je bagage achterlaten.