Vliegveld Wenen

Vliegveld van Wenen

Wenen is een ideale stedentrip bestemming, vanuit Nederland is de Oostenrijkse hoofdstad ook makkelijk en snel met het vliegtuig bereikbaar Hier lees je alles over het vliegveld Wenen. Zowel KLM, Transavia, Easyjet en Austrian Airlines vliegen dagelijks naar  Vienna Schwechat.

De internationale benaming (IATA-code) voor de luchthaven Wenen is VIE  de afkorting voor Vienna.

Het vliegveld Wenen groeit de laatste tijd erg snel. Het is een veel gebruik draaipunt (of hub) voor veel luchtvaartmaatschappijen uit centraal en Oost-Europa. De luchthaven Wenen is vanzelfsprekend de thuisbasis van Austrian Airlines, Eurowings en de Oostenrijkse tak van Easyjet.

Lees hier verder over de overige vliegvelden in Oostenrijk zoals Graz, Innsbruck en Salzburg.

Ligging ten opzichte van Wenen

Vliegveld wenen

De Luchthaven ligt 18 kilometer van het centrum, om vanaf de luchthaven naar de stad Wenen te reizen kun je gebruikmaken van diverse vervoersmethodes.

Taxi van en naar de Luchthaven van Wenen

De duurste opties om in de stad te komen is een taxi. Echter, als je met meerdere personen reist kan het weer voordeliger zijn dan de bus of de trein. De Vienna Driver Taxi is één van de voordeligste taxi’s reken op een bedrag tussen de 35 a 45 euro voor een enkele reis naar de binnenstad. Je wordt dan natuurlijk wel voor de deur van je hotel afgezet wat ik als een groot pluspunt ervaar. Indien je de taxi van tevoren boekt, wacht de chauffeur je al op. Hij moet dan wel je vluchtnummer weten. Je kunt een taxi ook van tevoren boeken.

Bus van en naar de Luchthaven van Wenen

De Vienna Airport Lines (Postbus) verbindt de luchthaven met het centrum. De bussen rijden 24 uur per dag naar diverse hotspots in de stad. Meer informatie over de vertrektijden en de bussen kun je vinden op deze pagina.

Trein van en naar de Luchthaven van Wenen

De Luchthaven van Wenen is aangesloten op de Wiener S-Bahn, en heeft een rechtstreekse verbinding met het Hauptbahnhof in Wenen (Centraal Station) De S7 rijdt ieder half uur in 24 minuten naar het centrum de hoofdstad.

City Airport Train

De snelste manier om in de stad te komen is met de speciale City Airport Train (ook wel de CAT genoemd), deze trein rijd tussen het vliegveld en de binnenstad en heeft extra ruimte voor koffers en is een stuk sneller ten opzichte van de S-bahn.

Transfer naar Wenen met de CAT

De kaartjes voor de CAT kun je al van tevoren kopen zodat je geen stress hebt op de luchthaven. Vlieg je met Austrian Airlines naar Wenen dan kun je ‘s ochtends al je bagage op het station in de binnenstad afgeven. Dan hoef je daar niet mee te slepen tijdens je bezoek aan Wenen.